Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Ítélőtábla elé áll Muki

Szeged - A Szegedi Ítélőtáblán holnap megkezdődik, és valószínűleg jogerős ítélettel be is fejeződik az utóbbi évek talán legszörnyűbb magyarországi bűncselekményének a tárgyalása.
A Szegedi Fellebbviteli Ügyészség osztja a Csongrád Megyei Főügyészség álláspontját, azaz a vádhatóság továbbra is kizárólag a 16 éves makói K. Andrást vádolja a 18 éves magyarcsanádi Pénzes Henrietta ellen elkövetett bűncselekményekkel.

A nagy érdeklődéssel kísért, tavaly augusztusban történt ügyben Maráz Vilmosné által vezetett büntetőtanács hoz ítéletet.

Mint azt annak idején megírtuk, a több hónapig zajló büntetőper végén, július 16-án a maximálisan kiszabhatónál egy évvel kevesebb, 14 évig tartó szabadságvesztésre ítélte a Csongrád Megyei Bíróság a bűncselekmény-sorozat idején még csak 15 éves makói K. Andrást. Joó Attila, a Csongrád Megyei Bíróság büntetőtanácsának elnöke aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, erőszakos közösülés és kifosztás bűntettében mondta ki bűnösnek a környezetében Mukiként emlegetett fiút.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosbítás, a vádlott és védője, Bene Zoltán szegedi ügyvéd elsődlegesen felmentés, másodlagosan a büntetés enyhítése miatt fellebbezett. A védő szerint a nyomozás során nem derítettek fel minden körülményt, és a különböző vallomások, szakértői vélemények is megkérdőjelezik, hogy a fiú milyen szerepet játszott a bűncselekmények elkövetésében.

Pénzes Henrietta szülei sem nyugodtak bele az ítéletbe. Pénzes Sándor és felesége egy nappal a másodfokú tárgyalás előtt is azt mondta, amit K. András elfogása óta többször is hangsúlyoztak, hogy szerintük nem a fiú végzett a lányukkal, legalábbis egyedül biztosan nem.

Olvasóink írták

 • 3. profi 2007. november 05. 17:26
  „Mocskos cigany szemét állat! nyillvánosan kivégezném ,benzinnel leönteném meggyújtanám és kivájnám a szemét, letépném az égett farkát és sóznám a bőrét!!!
  Az összes erőszakos fekának ,nem csak ennek a selejt majomnak! remélem megdöglesz rohadt cigány purdé!!!”
 • 2. nagyob 2007. november 05. 12:20
  „Csak 14 ev!!!!! Akarki is tette en orokre lecsuknam, az ilyen ember ne johessen tobbe ki, sot a halalbuntetest is visszaiktatnam! ha meg nem biztosak akkor nyomozzanak, az a dolguk, nem?”
 • 1. jikanv 2007. november 05. 08:15
  „Halalt a tetvesenek. Nem szabad engedni nekik mert igy is el fog terjedni a bunozes. Evvel e tetuvel kell kezdeni es a tobbivel folytatni. Rohadt cigany dogolj meg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holttestet találtak Szegednél a Tiszában

Szeged - A Tisza alsó szakaszán, Tápé környékén holttestet találtak a vízben még szombat délelőtt. A… Tovább olvasom