Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Itt a hosszú hétvége: séta az avaron vagy bevásárlás?

Szeged - Megérte a bosszankodást a múlt hét szombati munkanap, hiszen így négy teljes napot otthon tölthetnek a szegediek is. Az őszi vakációt sokan színes programokkal tarkítják: vadaspark, füvészkert és nagybevásárlás szerepel a „tennivalók" listáján.
Változatos programot választottak maguknak a szegediek a hosszú hétvégére. A dolgos családosok például vásárolgatással „múlatták az időt" a nagy bevásárlóközpontokban.

– Hét közben nincs idő úgy nézelődni, mint ilyenkor. Öttagú a család, a lányok szeretik átnézni a ruhakínálatot, mi pedig a műszaki osztály termékeit – mondta Fodor Antal a Cora Áruházban.

Sokan döntöttek úgy, kihasználják a jó időt, és kilátogatnak a füvészkertbe. Fotó: Karnok Csaba

A Fodor családon kívül láthatóan többen is a lézengést, vásárolgatást tervezték be programnak péntek délutánra, hiszen a bevásárlókocsit tologató tömegtől valóságos kis „forgalmi dugók" keletkeztek az áruházban.

Míg a kertes házak udvarain gereblyéztek, avart égettek, vagy éppen az utolsó fűnyírást végezték az emberek, a panellakók autót takarítottak, vagy a ház előtti padon ücsörögve élvezték a lágy őszi napsütést.

– A múlt héten szombaton nagyon nem volt ínyemre a munka, de most örülök, hogy ledolgoztuk ezt a pénteket. Így volt elég idő kilátogatni a temetőbe, körbejárni a rokonokat. Az Anna fürdőbe és a vadasparkba is kinézünk majd – hallottuk a kutyáját sétáltató Kis Ágotától.

– Évek óta folyamatos nyitva tartással várjuk a vendégeket a Szegedi Vadasparkba – mondta Veprik Róbert igazgató, akitől megtudtuk, minden év november elején, a halottak napja környékén sok család látogat ki az állatokhoz. A szép időjárásnak köszönhetően most sem volt ez másként, szép számmal jöttek a vendégek a napsütéses délutánon.

Füzesi Kristóf professzor és felesége, Füzesi Kristófné Bodzai Anna Olga a füvészkertben sétált a hét végén Fotó: Karnok Csaba

Jutott szegediekből az újszegedi füvészkertbe is, ahol szerelmes párok andalogtak, gyerekek szaladgáltak a sárguló avaron.

Balogh Csilla és Vargovics Róbert hamarabb jött vissza Szegedre, hogy a hosszú hétvégét itt tölthessék. Az egyetemisták programja között a füvészkerti séta kitüntetett szerepet kapott, hiszen a szerelmesek itt randevúztak először. – Sok szép emlék köt ide bennünket, kíváncsiak voltunk, milyen ősszel ez a táj – mondta Róbert, majd kézen fogva tovább sétáltak párjával.

Varjasi Ottó kecskeméti rokonságát hozta el a füvészkertbe. Menyasszonya, leendő anyósa és apósa még emléket is vásárolt magának: egy aprócska cserepes növényt.

Füzesi professzor négy napja

A sárguló levelekkel borított ösvényen ismerős arcot pillantottunk meg: a kisperegi sziámi ikreket szétválasztó Füzesi Kristóf professzor ballagott felénk feleségével karöltve. Kihasználtuk az alkalmat, és megkérdeztük a házaspárt, mivel tölti a hosszú hétvégét: – Sűrű a program, csütörtökön elutaztunk, hogy a családi sírokat meglátogassuk, majd a Maros-parton sétáltunk. A városban is jártunk, és elintéztük a mindennapos dolgokat, bevásároltunk. Ma kihasználjuk a jó időt és itt, a füvészkertben sétálgatunk – részletezte a professzor. – Lakodalomba is megyünk a hét végén – vette át a szót Füzesi Kristófné Bodzai Anna Olga. – Egy kétszázötven fős lagziba vagyunk hivatalosak, ahol a kisunokánk, Olasz Flóra fog hárfázni – mondta a büszke nagymama.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolcmillióra perli Simonné a Tescót

Szeged - Egy áruszállításra alkalmatlan targonca roncsolta szét három évvel ezelőtt a szegedi Simon Zoltánné bal lábát munkahelyén. A Tesco Áruház külső raktárában történt baleset óta a nőt leszázalékolták, kezelése több millió forintot emésztett fel. Tovább olvasom