Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Ivo Dimcsev a régi zsinagógában

A Thealter International Fesztivál legsikeresebb és legmeghökkentőbb tavalyi előadását, Ivo Dimcsev Lili Handel című produkcióját láthatja ma este fél 9-től a szegedi közönség, az ALTERRA Kortárs Előadóművészeti Központban, a régi zsinagógában.
A kortárs táncszínház egyik legígéretesebb tehetségének tartják az 1976-ban született bolgár Ivo Dimcsevet, aki színházi tanulmányait követően számos tánckurzust is elvégzett. Folyamatosan készít saját koreográfiákat otthoni és külföldi partnerekkel, Európa-szerte részt vesz rangos fesztiválokon. Amolyan „összművész", aki zenét komponál, kísérleti filmekben játszik, videózik és fotózik. Tavaly mutatta be Stockholmban Lili Handel című produkcióját, amelynek alcíme egyben műfaji megjelölés is: Vér, költészet és zene a fehér kokott budoárjából.

Az egyórás előadást az elmúlt nyáron hatalmas sikerrel játszotta a szegedi Thealter International Fesztiválon. Összefüggő szövegek nem hangzanak el a darabban, szavak is alig, mégis hiánytalan életrajzot kapunk Lili Handelről. „Halálosan precíz, éles, hibátlan mozdulatai, szándékosan tétovázó mozdulatkompozíciói összevegyülve félelmetesen hideg-metsző énekhangjaival megborzongatják a befogadót. Hihetetlen érzékenysége, kreativitása, munkakedve olyan erényeket és tapasztalatokat gyűjtött össze egy helyen, amelyek nélkülözhetetlenek egy igazán a velőkig ható táncprodukció létrehozásához. Az alkotó ezen első szólóelőadásában olyan erős, magas szintű testtudattal és olyan színpadi jelenléttel rendelkezik, amely igen kevés táncos sajátja" – írta Ivo Dimcsevről az egyik kritika.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A radnótisok szerint könnyű volt a matekérettségi

A szegedi radnótis diákok szerint nem volt nehéz a tegnapi matematikaérettségi, noha igazgatójuk… Tovább olvasom