Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Ízirájder, öcsém, avagy vicces feliratok autóra

Szeged - Az utóbbi időben egyre több szegedi az autó szélvédőjén osztja meg gondolatait másokkal. Az otthon, saját kezűleg eszkábált feliratok mellett üzletekben kapható vicces táblákkal díszítik járgányukat. Ezek közül gyűjtöttünk össze néhányat.
„Lehet, hogy öreg, de legalább ki van fizetve" – áll egy régi Suzuki hátsó szélvédőjén. Tulajdonosa valószínűleg az utóbbi időben elterjedt jelenségre szeretetne utalni: sokan hitelre vásárolnak autót. Hasonló üzenetet közvetít az a Trabant is, melynek tulajdonosa a következőt írta ki: „Én egy húszéves Trabi vagyok! De nem lízingelt."

Országúton sűrűn találkozhatunk olyan kamionokkal, amelyeknek tulajdonosa a szélvédő elé támasztott rendszámtáblán hirdeti nevét, vagy bizonyos tulajdonságait. Talán a kamionosok példáján ébredt fel néhány autósban a vágy: járgányukon keresztül üzenjenek a környezetüknek.

De vannak, akik baleset-megelőzés céljából biggyesztenek betűsorokat az autóra. – Nem vettem észre, hogy nem működik a féklámpám, ezért egy erős fékezést követően belém jöttek hátulról. Megszereltem, de nem voltam biztos benne, hogy tökéletesen szuperál, ezért kiírtam az autó hátuljára, hogy „Vigyázz, nincs féklámpa!" – mondja Kiss József, egy több mint tízéves Skoda tulajdonosa. A humoros autótulajdonos a négykerekű hiányosságait eddig megúszta büntetés nélkül.

Néhány üzletben előre elkészített feliratot is vehetünk. Fotó: Schmidt Andrea

Elrettentő szándékkal tehették ki a következő feliratot egy pótkocsis IFA-ra: „Ha ezt el tudod olvasni, túl közel vagy!" Az állítás beigazolódott, ezt saját bőrünkön tapasztaltuk az üzenet leolvasásakor: épphogy meg tudtunk állni, amikor az IFA nagyot fékezett a sorompónál. Egy piros Opel hátulján kevésbé barátságos szöveget olvastunk: „Nyomjad neki, úgyis várják a vesédet!"

Ennél sokkal kedvesebb feliratokat is találtunk, főleg a kisméretű autókon. Egy „kispolszkin" például ezt hirdeti tulajdonosa: „A játék 3 éven aluli gyermek kezébe nem adható, mert lenyelheti, vagy leszippanthatja az apró alkatrészeket". Egy másikon pedig ezt olvastuk: „Ha nagy leszek, Mercedes leszek." Míg egy Lada vezetője az egyik népszerű magyar film szlogenjét vette kölcsön: „Ízirájder, öcsém!"

Néhány szegedi üzletben előre elkészített tábla is kapható. Rájöttünk, néhány buzdító szöveggel akár társkereső ismerkedést is lehet generálni, legalább is a „Bejössz nekem, kövess!" és a „Vigyázat FBI – Facér Bájos Izgató" feliratok erre utalnak.

A hangos dudaszón és az egyezményes nemzetközi jelzésen kívül az autóban ülve sokféle hangulatot és tulajdonságot kommunikálhatunk. Még azt is, ha vezetés közben megbántanak bennünket. Így érezhetett az a trabantos is, aki ennyit biggyesztett ki a hátsó kalaptartón egy táblára: „Nyasgem!"

Olvasóink írták

  • 1. Rikka 2008. február 12. 11:19
    „http://www.langlovagok.hu/kepek/2008/molnartamas/080204_nagytetenyfiat/eredeti/080204_nagytetenyfiat_04.jpg
    http://www.langlovagok.hu/kepek/2008/benkedonat_lakatospeter/080209_becsibmw/eredeti/080209_becsibmw_15.jpg”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szomorú csempészek, hatalmas vámbevételek

Szeged - Schengeni csatlakozásunkkal alaposan átrajzolódtak a határviszonyok – az… Tovább olvasom