Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Izland két keréken

Izland - Ez a mostani kalandom tulajdonképpen a tudatlanságommal indult - Böde László.
– Amikor 2011-ben hazaértem Szegedre a Skandináv-félszigetet megkerülő, 12 országon át vezető, öt hónapos, 9000 kilométeres utamról, büszkén húztam ki a virtuális bakancslistámról Skandináviát, abban a tudatban, hogy na, ez is megvolt! – indította történetét a két évvel ezelőtti túrájával Böde László. A 60 éves szegedi férfi tavaly télen határozta el, hogy körbekerékpározza Izlandot egyedül, ötven nap alatt.

Izlandon teker egyedül a 60 éves, világjáró szegedi kerékpáros, Böde László. Fotó: DM/DV
Izlandon teker egyedül a 60 éves, világjáró szegedi kerékpáros, Böde László.
Fotó: DM/DV

Pár napja érkezett meg Keflavikba repülőgéppel. Elmondása szerint feltűnő volt, hogy milyen sok lengyel tart Izlandra. – A sziget látványa kicsit ijesztő a magasból, nagyon havas és nagyon kopár volt minden. A repülőtéren kerestem egy szélárnyékos, csendes helyet, és összeszereltem a kerékpárom – mesélt a megérkezéséről. Elmondta, ahogy elhagyta Keflavikot, űrbéli tájra ért. Hihetetlen kopárság fogadta. Mindenütt csak egymásra folyt, megdermedt, sötétszürke, majdnem fekete vulkáni kőzettel találta szembe magát. – Később elhaladtam fortyogó és gőzölgő föld mellett is. Végig a tenger közelében, különböző magasságokon, teljesen kihalt, holdbéli vagy talán inkább marsbéli volt a táj – mondta Böde László, aki naplót vezet az interneten az útjáról.(http://vilagjaro.ebike.hu)

A 60 éves férfi később meglátta Izland szebbik arcát is, amely zöld és szép virágokkal teli. Mint ahogy a skandináv túráján, úgy itt is vadkempingezik. Tervei szerint augusztus közepére kerüli meg a szigetet.

Olvasóink írták

  • 1. spiler 2013. július 02. 19:12
    „Fiam most jött haza,nincs stresz nem is ismerik,normális élat van 20 magyar dolgozik kint...szerete Ö LENNI A 21.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevés pénzből is minőséget szeretne Szeged főkertésze

A környezetgazdálkodás főkertésze büszke a szőregi körforgalom növényeire. Tovább olvasom