Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Izlandon koncerteztek a szegedi ZMK oktatói - a hóvihar után

Hóviharba kerültek, megkóstolták a helyi specialitásokat és két koncertet adtak az SZTE Zeneművészeti Karának tanárai egy hét alatt Izlandon.
Nemrég az SZTE Zeneművészeti Karának nyolc oktatója járt az izlandi Isafjördurban és Reykjavíkban, ahol két koncertet adtak.

– Idén volt 70 éves az isafjörduri zeneiskola. Emiatt hívtak meg bennünket, hogy a helyi szólistákkal közösen adjunk egy hangversenyt. Majd sikerült leszervezni egy fővárosi koncertet is, ahová még a miniszterelnök felesége is eljött. Mindkét helyszínen telt ház fogadott bennünket – mesélte Tóth Péter, az SZTE Zeneművészeti Karának dékánja.
Két koncertet is adtak a ZMK oktatói az izlandi zenészekkel.
Két koncertet is adtak a ZMK oktatói az izlandi zenészekkel.
Az utazás önköltségi részét pályázati forrásból fedezték. Evangélikus templomokban léptek fel, kétszer egyórás blokkokat játszva. A programot Szecsődi Ferenc hegedűművész állította össze. Ő vezette a próbákat is, az izlandi szólistákkal együtt. – Egy hetet töltöttünk kint, amivel vittük az egyetemünk és a magyar zenekultúra jó hírét, hiszen sok izlandi tehetség jön Európába tanulni.

Az országban rengeteg kalandban volt része a csapatnak. Megkóstolták a rothasztott cápahúst, és volt szerencséjük bálnát is látni. Reykjavík és Isafjördur 450 kilométerre van egymástól, az utazásuk alatt el is akadtak a havazás miatt.

– Úgy ástak ki minket, de mindent összevetve fantasztikus kirándulás volt – összegzett a ZMK dékánja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baranyi: Bármit is állít Ujhelyi, a házfelújítását a Szeviép finanszírozta

Baranyi: Bármit is állít Ujhelyi, a házfelújítását a Szeviép finanszírozta
Valakiknek érdekében állt a Szeviépre tolni a felelősséget a spanyol multi helyett - mondta legújabb interjújában Baranyi Sándor, a Szeviép egykori vezérigazgatója. A volt cégvezető fenntartja korábbi állítását is: Ujhelyi István szőregi házát egy közbeiktatott cégen keresztül a Szeviép finanszírozta. Tovább olvasom