Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Jáksó László a SZIN arca

Nem akarja elhomályosítani a fellépőket, csak jelen lenni, képviselni, reklámozni a Szegedi Ifjúsági Napokat Jáksó László, akit a SZIN arcává választottak. A műsorvezető örömmel vállalta a felkérést, mert büszke arra, hogy szegedi.
Jáksó László örömmel vállalta a felkérést. Fotó: Frank Yvette
Jáksó László lesz a 2006-os SZIN arca. A döntést a közönség hozta meg: az e-mailben beküldött szavazatok közel fele a műsorvezetőre érkezett. Az eredményt tegnap jelentette be Boros Gyula, a fesztivál szervezője. A sajtótájékoztatón Botka László polgármester és Jáksó is részt vett.

– Egyelőre nem tudom, milyen kötelezettséggel jár a SZIN arcának lenni. Annyit már megbeszéltem a szervezőkkel: ugye nem gondolják, hogy az jót tenne a rendezvénynek, ha én folyton fönt lennék a színpadon, és mintegy átvenném a hatalmat. Nem gondoljuk, hogy bárki engem akar nézni ahelyett, amiről ez az egész rendezvény szól. Arról van szó, hogy jelen lenni, ha van valami szerepe annak, hogy ott legyek, akkor ott lenni, sajtóban képviselni a fesztivált, picit nem teljesen hiteltelenül hívni ide az embereket, reklámot csapni. Hiszek ebben a rendezvényben, és hiába szavaztak volna meg, ha nem hiszek benne, nem jövök ide és nem lóbálom a fejemet – vázolta feladatát és motivációját a műsorvezető. Hozzátette: jólesett neki, hogy a legtöbben rá szavaztak, hiszen büszke arra, hogy szegedi.

Botka László polgármester, Jáksó László SZIN-arc és Boros Gyula SZIN-szervező. Fotó: Frank Yvette
– Boros Gyula reflexből elkezdte magyarázni, hogy hol az ifjúsági ház. Mondtam neki, hogy, hé, ne csináld ezt, emlékszel, én vagyok az a szemüveges fiú, aki szegedi. Itt nőttem fel, itt játszottam, itt vertek meg a szomszéd gyerekek, itt törtem el először a lábamat – nosztalgiázott Jáksó.

Hogy milyen koncertekre, rendezvényekre látogat el a SZIN arca, egyelőre nem tudja, de feltételezi, hogy szinte mindenre. Ha egyszerre két helyszínen lesz jó program, akkor futkosni fog.

A műsorvezetőtől udvariatlanul a honoráriumáról is érdeklődtünk, de mint mondta, fizetségről eddig nem beszélt a szervezőkkel.
– Nagyon nem kérem meg az árát, de azért nem szeretnék grál lovagként sem tündökölni. Ha van valami pénz erre, örülök, ha nincs, nem fogok hisztériázni – fogalmazott Jáksó, akivel eddig egyébként még sohasem reklámoztak rendezvényt.


SZIN-es tolerancia

Botka László közölte: a szerb és a magyar parlament által megteremtett toleranciatábort idén Szegeden, a SZIN-hez kapcsolódóan rendezik meg. A fiatalok részt vesznek a fesztiválon, a tábort a magyar és a szerb országgyűlés elnöke nyitja meg. „A tábor célja, hogy a fiatal generációk számára a történelmi sérelmek után teljesen természetes legyen, hogy szomszédok vagyunk, egymás mellett élünk, közös hazánk Európa" – fogalmazott Botka. A fesztiválon ott lesz az a négyszáz diák is – kétszáz a Szegedi Tudományegyetemről, kétszáz a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemről –, akiket a polgármester azért hívott meg, mert részt vettek az árvíz elleni küzdelemben.

Koncertek, jegyek, bérletek

Boros Gyula az augusztus 23-ától 26-áig tartó rendezvény 158 koncertje közül a világzene és az elektronikus hangzás fúzióját megteremtő Transglobal Undergroundot, a Tarantino-filmek slágereit játszó The Tarantinost és a svéd Covenantot emelte ki. A jegyárusítást ma kezdik, a napijegy elővételben 3500, a helyszínen négyezer forintba kerül. A nulladik napon háromezer forintért lehet majd bejutni. A bérlet elővételben 7500, a helyszínen nyolcezer forint. Idén a nagyobb helyszíneken kerekes székes lelátókról is gondoskodnak. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamisan vádolják Szegedet hadisírok rombolásával

Szegedi és Bács-Kiskun megyei temetőkben orosz hadisírokat számolnak fel – egy moszkvai lap… Tovább olvasom