Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Jáksó László, Fekete Gizi, Ördög Nóra vall a sírásról

Mindannyian nagy óbégatás közepette jöttünk a világra, gyermekként is gyakran pityeregtünk, sokunk kamaszként is krokodilkönnyeket hullajtott egy-egy szerelmi csalódás miatt, hogy aztán a korunk haladtával kiszáradjanak a könnycsatornáink. Egy felnőtt mégsem engedheti meg magának, hogy sírni lássák. Vagy mégis? Mikor sírtak utoljára? – kérdeztük ismert szegediektől.
A Szegedi Nemzeti Színház színművésze, Fekete Gizi nem tagadja, kifejezetten sírós alkat. – Ha hirtelen öröm vagy váratlan bánat ér, mindjárt könnyre fakadok. Ilyenkor próbálom fegyelmezni magam, de ez nehezen megy. Rettenetesen zavar ez a dolog – panaszkodott a színésznő. Persze az örömkönnyeket nem szégyelli. – Rajongva szeretem a gyerekeimet. Amikor Máté fiamat felvették a londoni Royal Akadémia hegedű tanszakára, sírtam örömömben, mint ahogy az operaénekesnek készülő Rita lányom sikerei is megríkattak.

A művésznő gyűlöli az álkönnyeket és nagyon meg tudja rendíteni, ha az erősebb nemet látja sírni. – Ha egy férfinél elszakad a cérna, akkor bizonyosan komoly a baj. Mi, nők, jobban megéljük a mindennapjainkat. A férfiak talán nem is sírnak örömükben. Olyanok is akadnak, akik egész életükben nem zokognak két-három alkalomnál többször – osztotta meg velünk a tapasztalatait. Fekete Gizi tökéletesen azonosul a színpadi szerepeivel, így nem esik nehezére könnyre fakadni a világot jelentő deszkákon. Mint mondja, megéli a szituációkat és a szakmai tapasztalatai is segítik.

A Danubius rádió Szegedről elszármazott népszerű műsorvezetője, Jáksó László azt állítja magáról: sírós is, meg nem is. – Sok olyan kollégát ismerek, akiket könnyen meg lehet sérteni adás közben. Én nem tartozom közéjük. Többnyire csak röhögök a hallgatók beszólásain. Sokszor a saját olvasatom szerint is hülye vagyok, de azért megjegyezném, hogy nem kell mindenkinek kedvesnek lenni a médiában – hadarta el egy szuszra. „Hogy mikor sírtam utoljára?" – kérdezett vissza. – „Nem is emlékszem." – Egyszer amikor Párizsban jártam, kórházba került a fiam. Gyomorfájós volt, többször kezelték infúzióval. Akkor azonnal haza akartam repülni, de ez nem volt ilyen egyszerű. Tehetetlen és dühös voltam, azt hiszem, sírtam is. Ha valaki mindenképpen pityeregni akar látni, akkor üssön rá kalapáccsal a kezemre!
Jáksó gyerekkorában érzékeny volt, és első, tiniként megélt csalódásai miatt krokodilkönnyeket is hullatott. Édesapja előtt viszont sohasem itatta az egereket: – Sportszerűtlen lett volna a vak apukám előtt picsogni.

Színpadon is zokog

Ördög Nóra a mai napig rendszeresen játszik a mórahalmi amatőr színjátszó csoportban és szinte minden alkalommal sírnia kell. – A Rút kiskacsa című, húszas években játszódó Hamupipőke- történetben sikerült a legjobban a pityergés, amikor az Árva madár éneklése közben tényleg belefeledkeztem a darabba. Jelenleg könnyebb a dolgom. Molnár Ferenc Ibolyájában játszom egy butácska naivát, aki hangosan, színpadiasan zokog.

Az RTL Klub műsorvezetője, a Szombat esti láz háziasszonya, Ördög Nóra legutóbb az elmúlt hét végén könnyezett. – Az anyukámnak most volt az ötvenedik születésnapja. Nagyon meghatódott a családi ünnepségen, mint ahogyan én is elérzékenyültem az ő meghatódottságán – mesélte a mórahalmi lány. Nóri gyakran vezeti le feszültségét, túlhajtottságát sírással. Egy romantikus mozifilmet is képes megkönnyezni. Komoly csalódás még nem érte, amiért sírva kellett volna fakadnia, inkább kiábrándulás, ami miatt szerinte nem kell sírni. Az örömkönnyek annál gyakrabban megtalálták. – Amikor megtudtam, hogy vezethetem a Szombat esti láz műsorát, az valóságos pozitív sokk volt. Az első adást anyuék is végigizgulták. Amikor utána koccintottunk, mindannyian elpityeredtünk. Ahogy vége lett a show-nak, beültem egy moziba és minden feszültség kiszabadult belőlem: végigsírtam a Holiday című filmet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bizsurazzián a fogyasztóvédők

Bizsurazzián piercingeket, ékszereket és óraszíjakat vizsgáltak Szegeden a fogyasztóvédők. Sok a… Tovább olvasom