Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

Janics első voksa Magyarországon

Janics Natasa (képünkön) szerint kényelmesebb lenne SMS-ben voksolni. A jókedvű kétszeres olimpiai bajnok megrémítette a választási bizottságot, majd a sportolók érdekeit szem előtt tartva voksolt.
Vasárnap kora délután érünk Janics Natasa lakásához. A 23 éves kétszeres olimpiai aranyérmes kajakos Magyarországon még nem szavazott, így első hazai voksolására kísérjük. Natasa készen áll, a lakcímkártyáért és a személyi igazolványért azonban kerülnünk kell: az iratok egyik barátjánál maradtak. A sportoló első szavazó létére megújítaná a magyar választási rendszert: szerinte kényelmesebb lenne, ha SMS-ben szavazhatnánk. Akkor ő Caramelre vagy Palcsó Tomira voksolna – viccelődik.

– Isten hozta, Natasa – üdvözli a Dózsa-iskolában a választási bizottság a lányt. Aláír, majd nevetve kérdezi, hogy ezzel már szavazott-e. A szavazófülkéből kiszól, hogy jó-e, ha beszínezi a kört, majd magasra emeli a szavazólapot: ezen a hosszún is ikszelni kell-e. – Ne mutassa! – rémül meg egy emberként a bizottság, amin a bajnoknő jót nevet.

Kire szavazott? Hiába faggatjuk. Azt senki sem tudhatja – mondja, de annyit elárul: a sport és a sportolók érdekeit tartotta szem előtt. Politikával nem nagyon foglalkozik, ezért barátjától, Szilárdtól – akit csak keresztnéven mutat be –, edzőjétől és menedzserétől kért tanácsot. Kíváncsi a szavazás eredményére, de nem fog a körmét rágva egész este a televízió előtt ülni. – Majd ha a politikusok is ennyire figyelik a sportversenyeket, akkor én is megnézem őket – közölte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két helyen lesz második forduló a megyében

Csongrád megye hét választókerületéből négy már képviselőt küldött a parlamentbe: a szegedi Ujhelyi… Tovább olvasom