Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 20°C | 32°C Még több cikk.

Japánul is posztoltak verset a Somogyi falára, költészet került az aszfaltra a Széchenyin

A Magyar Költészet Napja Szegeden: nézze meg fotógalériáinkat!
– Tavaly csatlakozott a szegedi Somogyi-könyvtár a Posztolj verset! elnevezésű mozgalomhoz. 113 éve született a költőóriás József Attila, ezért az a célunk, hogy április 26-áig 113 vers gyűljön össze a könyvtár bejáratánál lévő falon – mesélte lapunknak Piri Ildikó, a szegedi mozgalom egyik szervezője.
 
A Magyar Költészet Napja Szegeden: japánul is posztoltak verset a Somogyi falára - GALÉRIA. Fotó: Kuklis István

– Figyelembe véve a nagyarányú érdeklődést, valószínűleg bőven meghaladjuk a kitűzött versszámot. Egy másodikos osztály felírta a kedvenc verseit, majd eljöttek a könyvtár elé, és közösen elszavalták József Attila Altatóját. Ezek a látványos alkalmak közelebb hozzák az irodalmat minden korosztályhoz – fejtette ki a szervező.
– Külföldiek is posztoltak kedvenc műveket: egy japán idézet szerint a legfontosabb idő az életben mindig ebben a pillanatban van. Van, aki a kiragasztott verse alá saját rajzot készített, ezzel színesítve a verskiállítást – mondta Piri Ildikó.

A Széchenyi térre is kerültek ki versek: az oszlopok mellett az aszfaltra is jutott a költészetből. Méghozzá Petrarca: a verset itt elolvashatják.
A Magyar Költészet Napja Szegeden: a Széchenyi tér aszfaltjára is vers került - GALÉRIABárki szabadon kiragaszthatja kedvenc versét a Somogyi-könyvtár falára. Fotó: Kuklis István

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tojástól majdnem a lábosig jutottunk - már 400 őshonos sárga magyar tyúkot neveltek fel Zákányszéken

A tojástól majdnem a lábosig jutottunk - már 400 őshonos sárga magyar tyúkot neveltek fel Zákányszéken
Két éve kezdődött Zákányszéken az őshonosbaromfi-tartási program. A sárga magyar tyúkok a gödöllői génbankból érkeztek, eddig 400 szárnyast neveltek fel 25 háztartásban. Tovább olvasom