Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Járhatatlan a Cickafark utca

Subasa - Lámpaoszlopokat cserélt ki január közepén az áramszolgáltató több subasai utcában. A munkagépek tönkretették a Cickafark és a Zöldfási utcát, amit a lakók korábban saját pénzükből újítottak fel. Az EDF Démász azt ígéri: jövő hét elején rendezi a terepet.
– Ha van elképesztő ötlet, hát ez ebbe a kategóriába tartozik – mondta lapunknak Kosik Dénes. Szeged-Kiskundorozsma önkormányzati képviselője az EDF Démász Zrt. subasai közvilágítás-programjának időpontját minősítette így.

A cég január közepén a Cickafark utca–Zöldfási utca fa lámpaoszlopait cserélte ki az uniós előírásoknak megfelelően betonoszlopokra. – 2006-ban a lakók saját pénzükből szórt, szilárd, kemény, 30 centi vastag téglatörmelékes utat csináltattak ezekbe az utcákba, amelyeket most a többtonnás munkagépek tönkretettek. Január közepéig itt papucsban lehetett járkálni, most pedig csizmában is elsüllyedünk a sártengerben – dohogott az itt élő Horváth János. A Cickafark utcán végighaladva valóban látszott, hogy a kövek mindenhol kifordultak a több tíz centi mélyen besüppedt földből. Az itteni házakat autóval lehetetlen megközelíteni.

A munkagépek tönkretették a Cickafark és a Zöldfási utcát, amit a lakók korábban saját pénzükből újítottak fel. Fotó: Frank Yvette
A munkagépek tönkretették a Cickafark és a Zöldfási utcát, amit a lakók korábban saját pénzükből újítottak fel.
Fotó: Frank Yvette

– 80 éves édesanyámat betegszállító viszi a különböző kezelésekre. Először január 12-én, majd két nappal később is itt voltak, de nem tudtak bejönni a házunkig – mesélte Szekula Veronika. Bár portájuk alig 50 méterre van az utca elejétől, a jármű még ezt a rövid szakaszt sem tudta megtenni. – Kétszer tettem panaszt a szolgáltatónál, de nem történt semmi. A törvény szerint helyre kellene állítani azt, amit elrontottak – magyarázta a nő.

Horváth Jánostól megtudtuk: néhány hete egy jármű megpróbálta elsimítani az egyenetlenségeket, ám a föld akkor még fagyos volt, így az olvadás után kaotikus helyzettel kellett szembenézniük az ittenieknek. – Január 13-án írtam egy levelet a Démász Zrt.-nek, amit a dorozsmai kirendeltség vezetője is aláírt. Kértem őket, hogy javítsák ki az általuk okozott hibákat. Eddig semmiféle választ nem kaptam – mondta Kosik Dénes.

Elrendezik a talajt

Az EDF Démász tájékoztatása szerint munkatársaik a környék zavartalan és biztonságos villamosenergia-ellátása érdekében 21 faoszlopot cseréltek le betonoszlopra. A belvizes talajt és utcaszakaszt a munkagépek mozgása miatt a munkálatok alatt mindennap helyreállították, a végleges tereprendezést az időjárástól függően legkésőbb jövő hét elején elvégzik.

Olvasóink írták

  • 1. Zsoltee0716 2011. február 23. 11:48
    „Az ilyen szolgáltatóknak mindent szabad. nem fogják megcsinálni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alulmaradtak a polgármesterek

Ásotthalom, Baks - Két megyei településen huzakodott egymással polgármester és képviselő-testület:… Tovább olvasom