Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Járt Kero Szegeden, de még a botrány előtt

Szeged, Budapest - A reflektor.blog.hu egy névtelen szegedi olvasója azt mondta, hogy Kerényi Miklós Gábor megjelent A sevillai borbély szegedi próbáin, és ott rendezőként funkcionált - annak ellenére, hogy Gyüdi Sándor főigazgató azt nyilatkozta, nem fog részt venni sem a bemutatón, sem a próbákon.
A direktor válasza megérkezett: a híresztelés annyiban igaz, hogy október 29-én és 30-án délelőtt Kerényi valóban rendelkezőpróbát tartott Szegeden. Ez azonban még közvetlenül a botrány kitörése előtt történt.

A szegedi színház több munkatársa is megerősítette, hogy Kero nem járt október 30-a után a teátrumban. „Az eredeti tervek szerint 13-án estétől átvette volna asszisztensétől a próbák vezetését, de a személyét érintő botrány kirobbanását követően az előadást létrehozó koprodukciós partnerek úgy döntöttek, hogy ez nem történhet meg. A döntésről a produkció tulajdonosa, az Operettissima Kft. vezetője értesítette a rendezőt, aki ezt tudomásul vette" – közölte a főigazgató, aki karmesterként a legtöbb próbán jelen volt.

Mivel A sevillai borbélyt a Co-Opera együttműködés révén mutatták be tegnap este Szegeden, a rendező és a színház között semmiféle szerződés nincs, a koprodukciós partnerekkel egyeztetett a teátrum.

– A produkció tulajdonosának egyetértésével már november 2-án úgy döntöttem, hogy az előkészületekben való személyes részvétele nemkívánatos – nyilatkozta Gyüdi Kerényiről. Ahogy több szereplő is megerősítette: a színpadra állítás oroszlánrészét a rendezőasszisztensek, Pányik Tamás, Magyar György és Czene Zoltán végezték.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Majdnem 2000 doboz cigarettát próbáltak becsempészni az országba

A NAV pénzügyőrei 1 780 doboz adózatlan cigarettát és 1 kilogramm fogyasztási dohányt foglaltak le három személyautóban Röszkén. Tovább olvasom