Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Jászszentlászlói vagány és bohóc

Jászszentlászlói találmány a misekonyak és az ateista egyház. Pompom barátja, Picúr egy bolond lány, a lámpaoszlop körüli kergetőzés pedig igazi adrenalinsokk – a Szegedi Dumaszínházban.
– Arra gondoltam, ateista egyházat alapítok. Minden vasárnap összejövünk, és elmegyünk együtt a templom mellett – ez a kissé paradox ötlet pénteken este, a Szeged étteremben a Szegedi Dumaszínház rendezvényén hangzott el. Bödöcs Tibor, a fiatal humorista, akit például a Kossuth rádió kabaréjából már ismerhetnek a szegediek, vidám közönségével megosztotta szülőfaluja, Jászszentlászló mindennapjait, ahol új találmány a misekonyak és ahol olyan közvetlenek az emberek, hogy amikor ő fölkerült Pestre, a taxissal is kezet fogott – hálából, hogy hazafuvarozta. Annak ellenére, hogy a csodálatos Wartburg volt a műsorszám vezérfonala, magáról az autóról keveset tudtunk meg. Annál többet azonban a jászfényszarui szőlőről, ahol az egyórás munka négy napig tart és Tibor egyetemi tanulmányairól, amivel kapcsolatban bevallotta: valószínűleg előbb befejezi, mint elvégezi a magyar szakot.

Az erősen gesztikuláló, lendületes Tibor után a visszafogottabb, de nem kevésbé humoros Kőhalmi Zoltán következett. Az önmagát szomorú bohócként jellemző, az egyetemmel x plusz 4 éve – ahol x nagyobb mint öt – küzdő Zoltán gyermekkori panelélményeit részletezte: az egyetlen szórakozás a lakásban a denevérfogás volt, és igazi adrenalin- sokknak számított a lámpaoszlop körüli kergetőzés, hiszen sosem lehetett tudni: most mindjárt elkapod, vagy mindjárt elkapnak. Az „anya is mosdik, de apa nem főz" családmodellben cseperedő fiatalembernek egy kalandor feleség jutott, aki bár szintén panelban élt, időnként kimerészkedett a lakásból, sőt a tömbből is.

Kacagtak még a nézők Picúron, a bolond lányon, aki minden reggel szobafestő pemzlivel a fején megy iskolába, és csodálkozik azon, hogy a faágra helyezett pemzli megvárja őt. Zoltán gyermekkori fájdalmairól is beszélt, arról, hogy egy iskolai jelmezbálon Foxi Maxinak öltözött és tanára egy mondattal tette tönkre lelkesedését. De hát Foxi Maxi kék! – hangzott a mondat, ami a fekete-fehér tévét néző Zolikának még ma is fájó emlék.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Valami bűzlik a Szivárvány utcában

Évek óta szenvednek az elviselhetetlen bűztől és tartanak a fertőzéstől az egyik móravárosi ház… Tovább olvasom