Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Játékok kertje az újszegedi ligetben

Szeged - 111 millió forintból korszerű, újdonságnak számító, kerékpárosokat szolgáló egység épül az újszegedi ligetben lévő Játékok kertjében.
A kivitelezési szerződést hétfőn írta alá Botka László polgármester és Kis Ernő, a munkát végző Ipszolg '98 Kft. ügyvezetője.

Az építkezés július 15-éig tart: kialakítanak egy 60 négyzetméteres fogadóállomást, amely az Eurovelo 11. számú nemzetközi kerékpárúthoz kapcsolódik. Ebben pihenőhely, kerékpárkölcsönző és gyorsszerviz is helyet kap. A fejlesztés eredményeként új kerékpáros, illetve gördeszkás akadálypályát is építenek, felújítják a játszóteret, és térfigyelő rendszert helyeznek üzembe.

Fotó: Karnok Csaba
A kivitelezési szerződést hétfőn írta alá Botka László  és Kis Ernő, a munkát végző Ipszolg '98 Kft. ügyvezetője.
Fotó: Karnok Csaba

Olvasóink írták

 • 20. troogaa 2010. szeptember 17. 23:29
  „Naon nyomjuk!
  Bocs a ganéjé!”
 • 19. K.T. 2010. március 23. 20:30
  „#17-re
  Teljesen igazad lenne akkor, ha a táblára nem az lenne felírva, hogy "Komplex beruházás a szegedi kerékpár turizmus fejlesztése érdekében".
  A pályázati pénzt konkrétan másra költik, mint amire kapták.

  Nem azt vitatom, hogy nem lenne szükség a görkoris szabadidőparkra, csak azt kellene már végre észrevenni, hogy így egyik cél sem fog teljesülni.
  Se nem lesz tökéletes élményt és kiszolgálást nyújtó görkoris park, se nem lesz kerékpáros turizmust elősegítő pihenő. Csak egy dolog fog megvalósulni igazán, a pénz el lesz költve és elmondhatja a vezetés magáról, hogy milyen űberkirályok, egyszerre két célt is megvalósítottak ezzel a csodás beruházással.”
 • 18. CsImre 2010. március 23. 20:11
  „Jó lenne megtudni, hogy ebben a pályázatban pontosan mire kap pénzt a város. Csak mert a múltkori Eurovelós ténykedésnél az egészet kijelölő táblák valahogy eltűntek még kihelyezésük előtt, és azóta sem kerültek elő. Hogy a 300 milliós projektnél mik történtek, az meg már egészen a fantasztikumok határát súrolja.

  A város pénzt nyer valamire, aztán másra (is) költi, és az eredeti célcsoportnak felmutatja, hogy tessék, ezt kaptátok, jó, mi? Ez a bökkenő.”
 • 17. török 2010. március 23. 18:47
  „10. Nem tudom, mi a naivitás abban, hogy már most is vannak bringások szegeden, akik szeretnek ugratni stb. Nyilván nem a túrázók fogják kihasználni a pályát, hanem a szegedi fiatalok, akik most az utcán nyomják. Mielőtt naívnak neveznél, kicsit jobban átgondolhatnád a dolgokat....”
 • 16. E! 2010. március 23. 17:19
  „- Az Eurovelo 11 el se megy Újszegedre - a sándorfalvi úttól megy Röszke felé
  - Ha az Eurovelo 11-el a város annyira törődne, akkor nem szakították volna meg jogszerűtlenül egy oszloppal a műjégpályánál”
 • 15. nibelon 2010. március 23. 08:40
  „111 millió forint nagyon sok pénz! Örülök is, hogy valami új épül, kerékpárosoknak, BMX-eseknek, túrázóknak stb.
  DE! Nyáron a ligetbe járnak kosarazni a gyerekeim, de ha inni akarnak, akkor elmennek a Sportcsarnok WC-jébe vizet vételezni, mert nincs egy kút sem. A Ligetben lévő gyalogos járdákra, bicikli utakra belógnak a faágak, a járdák burkolatáról már nem is beszélek. Már lassan csak terepjáró babakocsival lehet sétálni.
  Na ezek lennének azok az "apróságok" amire nem sajnálnék pénzt az adóforintjaimból. Csak nyitott szemmel kellene járni T. képviselő Urak. Tudom, a cél az, hogy a kampányban el lehessen mondani, hogy ennyi, meg annyi milliót költöttünk pl. a kerékpárosokra. Ez nagyon szép és hangzatos, csak nem sok értelme volt.”
 • 14. ifj. Nagy Gábor 2010. március 23. 08:37
  „8. K.T. 2010.03.22. 22:55
  "Kár hogy egy ilyen beruházáshoz a Kerékpáros Klub az ajánlását/aláírását adta."

  Kár lenne, ha így lenne, de nem tette.

  "Feltételezem, hogy civil javaslat nélkül nem nyerhetett volna támogatást egy ilyen projekt."

  Léteznek más civil szervezetek is, amelyek kevésbé szakmaiak - egy város kért volna a kerékpárútjaihoz MK támogatást, de mivel az adott helyeken nem volt indokolt ez a fajta megoldás, nem kapott. Sebaj, kapott máshonnan, csak annyi baj volt vele, hogy amint a pályázatos mondta, neki kell megírni helyettük a szövegét...

  12. Szecskamester 2010.03.23. 00:14
  "Hogy ha bmx-et is lehet majd kölcsönözni, akkor szerintem rendben van a dolog..."

  A csillagok jelenlegi állása szerint nem lehet - a kölcsönző nem az akadálypálya, hanem a városi kerékpározás igényeit akarja majd kiszolgálni.”
 • 13. dögösvörös 2010. március 23. 07:29
  „Azt nem értem némelyik embernek semmi nem jó, örülni kellene ha valami uj történik a városba nem mocskolni a polgármestert.Talán olyat kellene visszahozni aki semmit nem tett a városért, vagy a saját állásába bukott meg lásd az elődöket,vagy akinél x összegnél indul egy ügy.Elkellene gondolkodni ezen.”
 • 12. Szecskamester 2010. március 23. 00:14
  „Hogy ha bmx-et is lehet majd kölcsönözni, akkor szerintem rendben van a dolog...”
 • 11. CsImre 2010. március 22. 23:55
  „Az Eurovelo elvileg a Sándorfalvi úton jön be, megszakad, aztán sávokon halad a Csongrádi sugárúton, Anna-kút, Feketesas, aztán Dugó téren megszakad, a Petőfi Sándor sugárúton halad tovább, de többször megszakad, pl. a Szivárvány utcánál, vagy a Horgosi útnál. A liget ebbe egyáltalán nem esik bele. Akik kimennek Tiszaszigetre a töltésen, azok sem arra mennek, az Új-hídon nem szívesen látott a biciklis. Turisztikai kerékpárkölcsönzőnek talán a buszpályaudvarnál és a Nagyállomásnál lenne a legnagyobb értelme, továbbá egy bérbicikli-rendszernek a belvárosban.”
 • 10. K.T. 2010. március 22. 23:07
  „#5-re
  Persze!
  Ha majd átadnak egy babakocsis-gyalogos autópályát majd azt is beszopod?
  Bizonyosan a turista kerékpárosok fognak pihenésképpen a katlanban ugrabugrálni, mi?
  Ne legyél már ennyire naiv!”
 • 9. K.T. 2010. március 22. 22:59
  „#7-re.
  A városba a Sándorfalvi útnál ér be és azt a szentmihályi útnál hagyja el.
  A köztes részt pedig szabadon összekötheted, ahogy akarod, mert sehol sincs kitáblázva és az eredetileg pályázatba hazudott részeit már rég megszüntették, felszabdalták pályázatból eredő fenntartási kötelezettség ide vagy oda.
  Pénzt kimenteni egy-egy ilyen apróbb falat is megteszi.”
 • 8. K.T. 2010. március 22. 22:55
  „Kár hogy egy ilyen beruházáshoz a Kerékpáros Klub az ajánlását/aláírását adta.
  Feltételezem, hogy civil javaslat nélkül nem nyerhetett volna támogatást egy ilyen projekt.

  Ha valaki csak egy szempillantást is vet a Szeged térképre, akkor rájöhet hogy már megint lóvá tett bennünket "Kedves polgármesterünk".
  A Ligetnek annyi köze van az Eurovelo-hoz, mintha a Laposra épülő autópálya pihenőre akarna valaki felvenni támogatást.
  Szánalmas.”
 • 7. kowalsky 2010. március 22. 22:38
  „Bicajosoknak épül, az a baj, ha nem épül semmi, az is baj.
  Merre megy amúgy ez az eurovelo 11?”
 • 6. atomboy 2010. március 22. 22:10
  „A kihasznaltsaga az elso napok utan szerintem zero lesz. Nagyon rossz helyen van.”
 • 5. török 2010. március 22. 22:04
  „4. kerékpáros ILLETVE gördeszkás akadálypálya, tehát mindkettő. a kölcsönző meg majd kiderül, megy-e.”
 • 4. CsImre 2010. március 22. 20:31
  „Nem épül bicikliút.

  Ez a projekt nagyon szép, csak az említett Eurovelo (amit a város nem táblázott ki, és több helyen megszakított) túraútvonal rohadtul nem érinti az állomást. A görkoripályának mi köze a kerékpáros turizmushoz? Semmi. A leendő kerékpárkölcsönzőből ott, Újszegeden, mégis ki fog biciklit kölcsönözni? De biztos szép lesz.”
 • 3. daveedbrown 2010. március 22. 19:17
  „Miért baj az, hogy épül Újszegeden egy bicikliút??”
 • 2. Dorci79 2010. március 22. 18:01
  „Újszegedre bicikli út, Rókusra villamos, amit a kutya nem kért, a mi életterünket nem veszi el ez a sz.a.r. villamos, csak az újszegedieknek a bevásárlóközpont.

  a panelosoknak nem kell szórakozás, csak bevásárlóközpont???”
 • 1. IVY 2010. március 22. 16:51
  „Vicces az ujhelyi.
  Úgy áll ott, mint "Száncsopánzá"!!!! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

6 év alatt 55 milliárból fejlesztettek Csongrád megyében

2362 pályázatot nyertek uniós csatlakozásunk óta a különféle operatív programokban a megye települései, kistérségei, vállalkozásai, valamint az egyetem. Tovább olvasom