Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Játszótéri játéktól sérült meg egy 4 éves kislány

Szeged - Megsérült egy 4 éves kislány Szegeden, a Puskás utcai játszótéren. Az egyik játék tartóeleméből kieső csavar a fején sebezte meg. A játszótér fenntartója, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. lapunktól értesült a balesetről. A cég az összes ilyen eszközt felülvizsgálja.
Ha Ön is látott sérült játékelemet vagy játszóteret, jelezze szerkesztőségünknek az online@delmagyar.hu címen.

Állapota stabil

Túri Mihály Csongrád megyei vezető mentőtiszt elmondta, a kislányt stabil állapotban szállították a gyermekklinikára. – A sérülésekről nem áll módunkban felvilágosítást adni – tette hozzá. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának tájékoztatása szerint a rendőrségre nem érkezett bejelentés az esetről.

– Mi már csak azt láttuk, hogy a vérző fejű gyereket támogatják a szülők. A körforgó illesztékének egyik csavarja lazult meg és esett ki. Előbb az apuka vállára esett, ez tompította a zuhanás erejét, onnan a kislány fejére. Szerencsére nem az arcát, hanem a fülétől néhány centivel följebb sértette föl a bőrét. Drámai volt a látvány, mert az apuka pólója is tiszta vér lett, és a kislány arcán is csorgott le a vér – mondta Tóth-Stéhlik Erzsébet.

A szegedi anyuka kedden kora este járt az Arany János iskola mögötti Puskás utcai játszótéren. Ekkor történt a baleset. – A kislány hat év körüli bátyját annyira felzaklatták a látottak, hogy alig lehetett megnyugtatni. Felajánlottuk, elvisszük a kislányt a kórházba, vagy őket haza, de addigra hívták a mentőket, illetve kiderült, nem szegedi a család, csak látogatóba jöttek – folytatta a szemtanú, aki azért mesélte el a történteket, hogy felhívja az illetékesek figyelmét. A Roosevelt téri játszótéren is van egy ehhez hasonló játék.

– A balesetről az önök leveléből értesültünk először. A hibás eszközt azonnal megtekintettük, balesetveszély nem áll fenn. A javítást elkezdtük, csütörtökre befejezzük. Megkezdjük az összes ilyen eszköz felülvizsgálatát a hasonló balesetek elkerülése miatt – tájékoztatta lapunkat Gyóllai Tibor. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. köztéri építmények műszaki ügyintézője elmondta, a szegedi játszótereken lévő eszközöket heti rendszerességgel ellenőrzik.

A Puskás utcai játszótér körforgója. Itt történt a baleset. Fotó: Frank Yvette
A Puskás utcai játszótér körforgója. Itt történt a baleset. Fotó: Frank Yvette

Tapasztalataik szerint a jelzett játszótéren az esti órákban megnövekszik a játszótér forgalma. – Ilyenkor a középiskolás korú fiatalok a játszóeszközöket nem rendeltetésszerűen, túlterhelve használják. A helyszíni szemlén megállapítottuk, hogy a balesetet ez okozhatta – mondta a műszaki ügyintéző.

Szerda délelőtt a körforgó négy ülőkéjéből egy, valószínűleg a kedden este szétesett darab, hiányzott. Egy fiatal anyuka azt mondta, rendszeresen lát egy munkaruhába öltözött férfit, aki alaposan ellenőrzi a játékokat. A környezetgazdálkodás szakemberének szavait megerősítve hozzátette, a szomszéd focipályáról néha átjárnak a nagyobb gyerekek játszani, valószínűleg az ő súlyukat nem bírta a forgó.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyertyát gyújtottak a szegedi papucsért

Gyertyagyújtással emlékeztek meg a Kiss Ernő utcai Szegedi Papucs Látványműhely utolsó munkanapjáról… Tovább olvasom