Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Javítják az Anna-kúti jegykiadót

Szeged - Az Anna-kútnál szoftverhiba miatt üzemképtelen a Szegedi Közlekedési Kft. jegy- és bérletkiadó automatája. Szegeden összesen nyolc ilyen készülék található. Tavaly a bevétel 3,6 százalékát forgalmazták ezeken keresztül.
Szoftverhiba miatt nem működik a szegedi Anna-kútnál – a postapalota épületének aljában – lévő jegy- és bérletkiadó automata. Sokaknak okozhat bosszúságot, ha nem tudnak könnyen jegyhez jutni elővételben, főleg hétvégén, amikor a legtöbb üzlet bezár. Ilyen esetre jó tudni, hogy az Anna-kúti automatán kívül még hét várja az utazóközönséget a nap 24 órájában: a Mars téren, az Aradi vértanúk terén, Szeged pályaudvaron, Tarjánban, a 4-es villamos végállomásánál, a Víztorony téren, Rókus és Makkosház végállomásnál. Rókuson, Makkosházon és a Víztorony téren készpénzen kívül bankkártyával is fizethetünk.

Jelenleg az Anna-kútnál lévő automatán kívül mindegyik üzemképes – tájékoztatta lapunkat a Szegedi Közlekedési Kft. Gyakori hiba, hogy a bankkártyát a bankjegyelfogadó egységbe próbálják betenni, illetve a Mars téri automatánál a bankjegyelfogadó egységet már többször megrongálták. A legtöbb hibát azonban az aprópénz elakadása okozza. Ilyen jellegű hibáknál igyekeznek a társaság szakemberei néhány órán belül orvosolni a problémát. A szoftverhibák javítását egy külsős cég végzi.

Az SZKT adatai szerint a jegy- és bérletkiadó automatákat évről évre egyre többen használják. Míg 2011-ben az ebből származó bevétel a városi bevétel 2,6 százalékát adta, addig 2012-ben már a városi bevétel 3,6 százalékát forgalmazták. Az automatákból tanuló havibérletet és vonaljegyet vásárolnak a legtöbbet, de számottevő a gyűjtőjegy és az általános (dolgozó) havibérlet, illetve a napijegy eladása is. Csak a helyi közösségi közlekedésre válthatunk jegyet, bérletet a készülékek segítségével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Operacsillaggá válhatnak a Simándy-verseny győztesei

Szeged - A pécsi Ódor Botond (22), a Szegeden tanuló Kálnay Zsófia (26) és a budapesti Heiter… Tovább olvasom