Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Javul a földi digitális vétel az Alföldön és a Kisalföldön

Péntektől jelentősen javulnak az RTL Klub és a TV2 vételi lehetőségei a MinDig TV szolgáltatás keretében, ez a leglátványosabban az Alföldön és a Kisalföldön érzékelhető majd - közölte az MTI-vel az Antenna Hungária Zrt. csütörtökön azzal kapcsolatban, hogy a hónap végén közszolgálati multiplexet alakít ki, ezért a két legnézettebb országos kereskedelmi csatornákat áthelyezi másik multiplexre. Ezen felül 2011. október 1-jétől az RTL Klub programja is 16:9-es képarányban fogható a MinDig TV ingyenes digitális földfelszíni televíziós kínálatában - tartalmazza az Antenna Hungária közleménye.
A multiplex-váltás elsődlegesen azokat a nézőket érinti, akik tető- vagy szobaantennával a MinDig TV szolgáltatás keretében a kereskedelmi csatornákat nézik. A változás nem érinti az RTL Klub és a TV2 analóg földfelszíni műsorterjesztését. Ezen túlmenően, a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatások vételi lehetőségeinek és minőségének javítása érdekében a hálózat egyes paraméterei megváltoznak mindhárom DVB-T multiplexnél. Ennek következtében a kereskedelmi televízió-csatornák vételi lehetőségei tovább javulnak, a leglátványosabb javulás a vételi viszonyokban az Alföldön és a Kisalföldön várható.

Egyes helyeken, ahol korábban kizárólag tetőantennás vétellel lehetett venni a digitális földfelszíni televíziós adásokat, most kültéri, ablak mellé helyezett antenna, vagy szobaantenna is elegendő lehet a stabil vételhez - olvasható az Antenna Hungária közleményében.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap korábban az MTI-vel azt közölte: valamennyi közszolgálati műsor egy frekvenciáról lesz elérhető a MindDig TV szolgáltatásában péntektől, javul a képminőség, és több helyen lehet majd szobaantennával fogni a digitális adásokat.

Az MTVA-val kötött új műsorterjesztési szerződés alapján az Antenna Hungária Zrt. 2011. szeptember 30-án közszolgálati multiplexet - az A jelű multiplexen - alakít ki, ezáltal a Duna Televízió, a Magyar Televízió és a Magyar Rádió műsorai októbertől közös multiplexen találhatók meg, így nem fordulhat elő, hogy csak az egyik vagy a másik köztelevízió műsora legyen látható.

Szeptember 30-ától a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatások vételi lehetőségeinek és minőségének további javítása érdekében a hálózat egyes paraméterei megváltoznak, így jelentősen bővül a digitális földfelszíni televíziós kínálat.

A közszolgálati multiplex megvalósítása érdekében számos programot az A multiplexről a C multiplexre tesznek át: a TV2-t, az RTL Klubot, a euronewst, a HírTV-t, az ATV-t, a SportKlubot, az Info Channelt és a NeoFM-et.

Olvasóink írták

 • 3. mattil 2011. szeptember 29. 23:32
  „"Ezt mind jó tudni, de miben érinti ez a fogyasztót?"
  Ha van digitális vevőegysége, vagy ilyen sávot fogó tévéje majd az adásokat, sőt egy darabig beetetés gyanánt az összes fizetős csatornát is. Szentesről egyébként a fizetősek közül ezután is csak az eddigieket lehet majd fogni, Újszegedről pedig már 30-at, bár nagy részük nem sokat ér szerény véleményem szerint.”
 • 2. fili-busz 2011. szeptember 29. 16:52
  „1. lepkehalo 2011.09.29. 15:10

  "Ezt mind jó tudni, de miben érinti ez a fogyasztót?"

  Jobb minőségben és 16:9-ben nézheti a reklámokat.”
 • 1. lepkehalo 2011. szeptember 29. 15:10
  „Ezt mind jó tudni, de miben érinti ez a fogyasztót?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Németh György fotóiból nyílik kiállítás Reök-palotában

Szeged - Németh György fotóművész csaknem k90 alkotásából nyílik kiállítás pénteken a szegedi… Tovább olvasom