Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Javult a mérgezett kisfiúk állapota

Az idősebb keceli fiú már eszik, iszik, beszél. Öccsét még géppel lélegeztetik. Túri Sándor, a gyermekklinika igazgatója elmondta: a volumenkorlát már április 13-án betelt, ezért ő „folyamatosan megszegi a törvényt."
A kétéves István túl van az életveszélyen, az öt hónapos Csongor állapota azonban még mindig kritikus – tájékoztatott a keceli gyerekekről tegnap Túri Sándor professzor, a szegedi gyermekklinika igazgatója. A nagyobbik testvér már eszik, alszik és ha van kedve, beszélget. Öccse állapota is javult, de őt továbbra is géppel lélegeztetik. Várhatóan még két napra van szükség ahhoz, hogy önállóan képes legyen levegőt venni.

A specifikus ellenanyagokat már nem kapja, most szervezetének kell felépítenie azt az enzimet, mely az ideg-izom kapcsolat működéséhez szükséges. Mindkét fiú a klinika intenzív osztályán fekszik, a professzor vasárnap az osztály bejárata előtt beszélt a gyerekekről.

Lapunkban beszámoltunk róla: a testvérpár az állatgyógyá- szatban használatos parazitaölő mérget ivott keceli házukban, csütörtökön életveszélyes állapotban szállították őket Szegedre. A kicsit mentőhelikopterrel, a nagyot rohamkocsival. A professzor elmondta: Csongornál maga a méreg feltehetően nem okoz maradandó károsodást, de a kétszeri légzésleállás miatt ez mégis előfordulhat.

Túri Sándor újságírói kérdésre válaszolva a klinika helyzetére is kitért:
– Folyamatosan megszegem a törvényt. A volumenkorlátunk a koraszülöttek miatt 13-án betelt – mondta. Hozzátette: akit föl kell venni, azt ennek ellenére fölveszik, hiszen nem lehet, hogy „közgazdászok határozzák meg, kinek jár az élet."

– A gyerekek közt nincs, aki szimulál. Ha valakit kórházba kell vinni, akkor valóban kezelésre szorul. A legtöbb egészségügyi intézmény ugyanebben a cipőben jár, kifizetetlen számláik vannak. De a csődbiztos nem fog azért felelősséget vállalni, ha elküldünk egy gyereket, aki aztán meghal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gátlástalanul építik a hulladékhegyeket

Szinte minden település szabálytalanul működteti a hulladéklerakóját – derült ki a… Tovább olvasom