Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Jégszobrászok a SZIN Ice-on

Szeged - A jég nem csak pohárba való – vallja a budapesti Ice Art csoport, ezért láncfűrésszel, vésőkkel faragják le a felesleget 125 kilós jégtömbökről, hogy szobrokat kreáljanak belőlük. A jégszobrász csoport a hétvégén Szegeden tartott bemutatót, produkciójuk a SZIN Ice-hoz kapcsolódott.
A jég nem csak pohárba való – vallja a budapesti Ice Art csoport, ezért láncfűrésszel, vésőkkel faragják le a felesleget 125 kilós jégtömbökről, hogy kristálytiszta, átlátszó szobrokat kreáljanak belőlük. A jégszobrász csoport a hétvégén Szegeden tartott bemutatót, produkciójuk a SZIN Ice-hoz kapcsolódott. Előbb a Dugonics téren dolgoztak: egy szaxofont és egy jégtáncos lányt alkottak meg körülbelül egy óra alatt. Amíg a három szobrász dolgozott, a bámészkodó gyerekek a fölöslegessé vált jégdarabokat gyűjtötték össze, majd – jobb ötletük nem lévén – a földhöz csapkodták azokat.

A produkció a jégpályán folytatódott, M. Tóth Zsolt, a csoport vezetője félórás bemutatót tartott: egy jéghideg sárkányt faragott, közben villództak a fények, szállt a füst, szólt az AC/DC. A szobor a malátabár sátor mellett látható.

Láncfűrésszel a hideg anyag ellen. Fotó: Szögi Lackó

A jégszobrászok egyébként nyáron sem tétlenkednek, ha meleg az idő, akkor jégkamrában készítik a szobrokat. De igazán a tél az ő évszakuk, egyrészt mert tovább megmaradnak a művek, másrészt mert akkor nézője is van az alkotás folyamatának.

– Az ember nagyobb kedvvel dolgozik, ha nézik, mert akkor úgy érzi, hogy amit csinál, az jó, hiszen érdekli a másikat. Ez jó értelemben vett önmutogatás – mondta Zsolt.

Még több fotó: itt

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak január közepéig ügyel a szegedi Kígyó patika

Szeged - Noha a Kígyó patika már két hónapja bejelentette az ÁNTSZ-nek, hogy január 1-jétől… Tovább olvasom