Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Jégszörf a belvízen

Szeged – Talán egyetlen haszna a legelőkön összegyűlt téli belvíznek, hogy fagy esetén lehet rajtuk sportolni. A szemfüles korcsolyázók és jégszörfösök ma még nyugodtan hódolhatnak szenvedélyüknek, azonban a melegedő nappalok miatt később már érdemes lesz a lábunk alá nézni.
A kiskunmajsai úton az M5-ös felüljárója után, a 61-es kilométer közelében az út mellett közel 2 hektáros korcsolyapálya várja a téli sportok kedvelőit. A szántóföldön az alig 10–15 centiméteres víz jéggé fagyott, az elmúlt napok éjszakai hidegei miatt alkalmas a sportolásra. A jégszörfösök is megtalálták a helyüket, ugyanis Szeged környékén ekkora nyílt, összefüggő jégfelületet nem találni. A következő napokban azonban felmelegedés várható, ezért a sportolóknak igyekezniük kell, az olvadás tönkreteszi jégpályájukat.

Jégszörf a szántóföldön. Fotó: delmagyar.hu (galéria)

A beszakadástól sem kell félni, a víz mindössze 10-15 centiméteres, szombat délelőtt egyesek autóval is rámerészkedtek – minden baj nélkül. Belépődíj szántóföld lévén nincs.


Jégszörf a szántóföldön nagyobb térképen való megjelenítése

Olvasóink írták

 • 6. saturnus 2011. február 07. 08:22
  „Eléggé felületes a cikk,mert nem szántóföldön terül el a jégmező,hanem réten és azt rendszeressen kaszálják az évszaknak megfelelően. Már évek óta vagy tíz éve használják ezt a területet,pl motoros sárkányrepülők,akkor ezek az ív motoros vitorlázók,sárkány eregetők,télen a korcsolyázók most pedig újkeletűen a jégvitorlázók és szörfösök. És teljesen biztonságos mert alatta szikes a talaj síma,pár centi vastag a jég nem tud beszakadni mert jó ha tíz centi magas a víz mélysége. Ez természetes terület.”
 • 5. Stif 2011. február 06. 14:32
  „Ja és inkább nevezném legelőnek vagy rétnek a területet, mint szántóföldnek. Ott semmilyen kultúrnövényt nem termesztenek, ennek fényében kicsit erős a szántóföld megnevezés (főleg hogy olyan egyenetlen a talaj, hogy arra nehéz volna bármi talajelőkészítés nélkül munkagéppel rámenni és dolgozni rajta).”
 • 4. Stif 2011. február 06. 14:23
  „Én arra felé járok haza, láttam már korábban. Ez már nem új keletű dolog. kb. év eleje óta járnak oda korizni, jégszörfözni vagy jégmotorozni.”
 • 3. prix 2011. február 06. 13:21
  „Ez tényleg jó. Bár sejtem, hogy a föld gazdája nem örül ennek a korcsolyapályának...”
 • 2. queenmargareth 2011. február 05. 17:21
  „valami többször megjelenik, valami eltűnik.
  Szóval, szegénykéim, de legalább ingyen sportolhatnak, szórakozhatnak.”
 • 1. CID 2011. február 05. 16:26
  „Hehe, ezt tegnap láttam, sokan koriztak a területen. Ha beszakad a jég sem fognak megfulladni :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túladagolták magukat a szegedi szkeptikusok is

Homeopátia. Nincs benne semmi – ezt írták ki és bizonyították túladagolással a Klauzál téren szegediek. Tovább olvasom