Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Jegyek a szegedi operafesztiválra

Szeged - Megkezdték a jegyek árusítását a Szegedi Nemzeti Színházban november 3-án kezdődő nemzetközi operafesztivál előadásaira. 81 600 forintért nézhető az összes előadás a legjobb helyről.
Már árusítják a belépőket a Mezzo közreműködésével rendezett nemzetközi operaverseny szegedi döntőjére. A november 3-án kezdődő fesztiválon öt teátrum öt versenyprodukcióját két-két estén láthatják a nézők a Szegedi Nemzeti Színházban.

– Sokat gondolkodtunk a fesztivál-előadások jegyárain, végül úgy döntöttünk, három kategóriában igyekszünk minél jobban széthúzni az árakat. Azt reméljük, így Szegeden is lesz fizetőképes kereslet a belépőkre, ugyanakkor a legdrágább helyárak közelítenek a nyugat-európai átlaghoz. Erre azért volt szükség, mert ha túl olcsók lennének a jegyek, a nyugati közönség azt gondolná, valamilyen gagyi fesztiválról van szó. Első alkalommal még biztosan meg kell küzdenünk a publikum figyelméért, kell néhány év ahhoz, hogy a törzsközönségünk kialakuljon – hangsúlyozta Havas Ágnes fesztiváligazgató, a viadalt szervező Armel Produkció vezetője.

A versenyprodukciók

Az opera-előadások 19 órakor, a díjkiosztó gála – az élő televíziós közvetítés miatt – 20.30-kor kezdődik a nagyszínházban. A versenyprodukciók: Francesco Cilea: Adriana Lecouvreur (A Szegedi Nemzeti Színház produkciója – november 3. és 4.) Michael Kunze – Gershon Kingsley: Raoul (A Theater Bremen produkciója – november 6. és 7.) Robert Ward: A salemi boszorkányok (A New York-i Dicapo Opera Theatre produkciója – november 9. és 10.) Benjamin Britten: Lukrécia meggyalázása (A gdanski Balti Opera produkciója – november 12. és 13.) Heinrich Marschner: A Vámpír (A Rennes-i Opera produkciója – november 15–16.)

Az opera-előadásokra 2500, 8500 és 16 ezer 500 forintba kerülnek a belépők. A november 17-i díjkiosztó gálára – amit élőben közvetít a Mezzo és a Magyar Televízió – 4500, 11 ezer 500 és 19 ezer 500 forintért lehet jegyet váltani. Ezek az árak magasnak tűnnek, ha összevetjük a nagyszínház saját előadásainak 800 forintos, legolcsóbb és 3 ezres, legdrágább helyáraival, ám érdemes tudni: Magyarországon még sohasem játszott operákat mutat be a Szegedre érkező New York-i, gdanski, brémai és rennes-i társulat. Ha valaki mindegyik produkció valamelyik előadására legalább egy jegyet vásárol, akkor 20 százalék bérleti kedvezményt kap. Kiszámoltuk: legolcsóbban így a kakasülőről 13 ezer 600 forintért lehet megnézni az összes darabot és a díjátadó gálát. A legjobb helyekről mindez kedvezménnyel is 81 ezer 600 forintba kerül – érdemes bérletben gondolkodni, hiszen kedvezmény nélkül ugyanezért 102 ezret kellene fizetni.

A szegedi döntőre vasúton érkezőknek a MÁV a menettérti jegy árából 20 százalékos kedvezményt biztosít, amit az előadásra szóló jeggyel tudnak az utazók igénybe venni. Minden előadás napján 15.30-kor operabusz is indul Budapestről, a Deák térről a nagyszínházhoz, majd vissza.
Jegyet Szegeden a Reökben található jegyirodában és a Vörösmarty utcai színházjegyirodában lehet személyesen vásárolni, interneten keresztül pedig a Jegymesternél.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Császár Tibor kedvence egy faragott hintaló

Szeged - Császár Tibor faműves és hagyományőrző kemencekészítő csakis talált és uszadék fából… Tovább olvasom