Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Jelelve is lehet ügyeket intézni három kormányablakban

Szeged - Jeltolmács-szolgáltatással segítik a siketek és nagyothallók önálló tájékozódását, ügyintézését a kormányablakokban.
Tabletek segítségével, amelyeken élő jeltolmács-szolgáltatás is van, könnyebben intézhetik hivatali ügyeiket a nagyothallók is. A Csongrád Megyei Kormányhivatal központi épületének ügyfélszolgálatán és a Nova Áruházban kialakított kormányablakban tablet segítségével elérhető a Sinosz szolgáltatása, a siketek és nagyothallók önálló tájékozódását, ügyintézését segítő jeltolmács-szolgáltatás. A szegedi Tesco Áruházban 2014-ben megnyitott kormányablak volt az első az országban, ahol ez a rendszer a hivatali ügyintézés során rendelkezésre állt, és azóta is működik. Keddtől mindhárom szegedi kormányablak rendelkezik ilyen lehetőséggel.
Fotó: Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba

Az önálló életre való felkészítés kiemelt feladata a Klúg Péter gyógypedagógiai intézménynek, ezért azt kérték, hogy szeretnék a fiatalokat tájékoztatni arról, milyen módon tudják a hallássérültek az ügyeiket intézni. A kormányablakok mindegyike akadálymentes, hiszen mozgáskorlátozottakat, vakokat és gyengénlátókat, valamint siketeket és nagyothallókat is ki tudnak szolgálni jelenleg is. Ugyanakkor a zökkenőmentes ügyintézést szolgáló, bármikor elérhető segítségek számát növeli a Kontakt jeltolmács-szolgáltatás, amelynek használatával tegnap délelőtt e-személyi igazolványt készítettek a szolgáltatást kipróbáló hallássérült fiatalnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olvasónk írta - Csillagos Ady-vers

"A tiltott jelképek között nekünk, magyaroknak külön törvényünknek kell lennie a vörös csillagról.… Tovább olvasom