Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Jelenleg a tankönyvek tíz százaléka hiányzik

Szeged - Egyes tankönyveket nem kaptak kézhez a diákok a szétosztáskor: mintegy tízszázaléknyi még nem érkezett meg a terjesztőkhöz. A középiskolás tizedikes irodalomkönyv csak októberre készül el.
Nagy a valószínűsége annak, hogy nem kapnak kézhez minden tankönyvet a diákok iskolakezdésre. Idén több mint húszmillió könyvet kell kiszállítani az iskolákba. Szegeden az iskolák ötven százalékát a Fókusz Könyváruház látja el tankönyvekkel. Molnár Imréné üzletvezető 25 éves tapasztalata szerint minden évben körülbelül a könyvek öt százaléka nem készül el időre.

– A tegnapi állapot szerint jelenleg tízszázaléknyi tankönyv hiányzik – tájékoztatott az üzletvezető. Hozzátette: a kiadók ígérete szerint a hét végére majdnem minden könyv meglesz. Jelenleg az általános iskolás történelem- és a középiskolás történelem- és irodalomkönyvek hiányoznak, valamint néhány műszaki könyv – tudtuk meg Molnár Imrénétől. A kiadó ígérete szerint ezek is megérkeznek a tanévkezdésre.

Az viszont biztos, hogy azok az iskolák, amelyek a Krónika Nova Kiadó új, átdolgozott tizedikes irodalomkönyvéből rendeltek, pórul jártak. A könyv csak október elsejére készül el. Ennek oka, hogy a megrendelőlapon meghirdetett könyv csak kézirat formájában létezett még februárban. Hat hónap nem minden esetben elég a könyv elkészítésére, és erről az iskolák többnyire csak az első tanítási napon értesülnek.

Nemes Gábor, a Tankönyves Vállalkozók Országos Testületének elnökségi tagja szerint a csúszás oka az is lehet, hogy néhány kiadó finanszírozási gondok miatt később kezdte gyártatni a tankönyveket. Véleménye szerint ha egy könyv nem érkezett be augusztus 20-áig a raktárakba, az már nem biztos, hogy időben kiér az iskolákba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baktérium okozta a dorozsmai ételmérgezést

Szeged-Kiskundorozsma - Az ÁNTSZ első laboratóriumi vizsgálata szerint a staphylococcus aureus nevű… Tovább olvasom