Délmagyar logó

2019. 07. 20. szombat - Illés 17°C | 29°C Még több cikk.

Jentl az SZTE aulájában

Nagy Anikót átváltozóművészként emlegetik színházi körökben – a szegedi közönség is így ismerte meg: a legendás Rock Színház primadonnája fölváltva játszotta a Dóm téri deszkákon A bestia című rockopera kettős főszerepét, Báthory Erzsébetet és az úrnő bőrébe bújó csepűrágót, Zsorkát.
Nagy Anikó persze valamennyi új szerepében meglepetést okozott rajongóinak, más-más hangot dolgozott ki Anna Karenina, az '56-os Utazás Lady Ashtonja vagy a Fame Miss Shemanjének megszemélyesítésére. Pályája is egy átváltozással kezdődött: prózai színésznőből lett az oktávok királynője, egyben etalon a musicalműfajban.

Legutóbbi bravúrját Teréz anya szerepében vitte véghez: a Kiálts a szeretetért című rockoperában hatvan évet öregszik a színpadon. A művésznő ma este 7 órától Szegeden lép fel a Dugonics téri egyetemi aulában a Jentllel, amelyben mind a hét szereplőt maga jeleníti meg. Barbra Streisand Oscar-díjas filmjének nyolc gyönyörű dalát is élőben énekli.

Isaac Bashevis Singer Nobel-díjas amerikai jiddis író kisregénye alapján, Michel Legrand muzsikájával a nyolcvanas években forgatta Streisand a filmet, amelynek nemcsak főszereplője, hanem rendezője és producere is volt. A darab egy zsidó lány történetét meséli el, aki fellázad az ellen, hogy csak a férfiak tanulmányozatják a Törvényt. Férfiruhát öltve növendéknek jelentkezik, ám tanulmányai közben szerelmi kalamajkába gabalyodik, amelyből csak az igazmondás szabadítja ki... Nagy Anikó ma este 550. alkalommal játssza a zenés produkciót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Német–magyar képzési központ a mérnöki karon

Aláírták a CERCOTEC német–magyar közös nonprofit kft. és közép-európai élelmiszer-ipari… Tovább olvasom