Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Jézuska járt a megyeházán

Hatvankét Csongrád megyei nagycsaládot, és ötvenhét, gyermekotthonban vagy nevelőszülőknél élő fiatalt ajándékoztak meg tegnap a szegedi megyeházán. A Csongrád megyei önkormányzat hagyományos karácsonyi ünnepségén Frank József elnök, Gilicze András református esperes mondott ünnepi beszédet, és a Pom-Pom együttes adott műsort.
A hét és fél éves szegedi Radics Levente nagyon örült a szintetizátornak. Fotó: Karnok Csaba
Hatvankét Csongrád megyei nagycsaládot, és ötvenhét, gyermekotthonban vagy nevelőszülőknél élő fiatalt ajándékoztak meg tegnap a szegedi megyeházán. A Csongrád megyei önkormányzat hagyományos karácsonyi ünnepségén Frank József elnök, Gilicze András református esperes mondott ünnepi beszédet, és a Pom-Pom együttes adott műsort. A lufieső sem maradt el. Negyvenkét vállalkozás támogatta a rendezvényt, kiemelkedik közülük a kisteleki Bartucz házaspár, ők három cégükön keresztül mintegy kétszázezer forinttal járultak hozzá az ajándékcsomagok összeállításához.

A gyerekek ilyenkor általában azt kapnak a megye Jézuskájától, amit kérnek. Az idei év kiemelt támogatottja a hét és fél éves szegedi Radics Levente, akinek fiatal édesanyja nemrég autóbalesetben meghalt. A kisfiút nagymamája neveli. Levente zeneóvodába járt, és most, az iskolában is tanul muzsikát. Ajándékcsomagot kapott az M+M Sajtgyártó Kft.-től, és szintetizátort a Gőry étteremtől. Nagyon örült neki, mert ilyen hangszeren tanul az iskolában is. Ám amikor megkérdeztük tőle, hogy mi szeretne lenni, nem azt mondta, hogy muzsikus:
– Sebész akarok lenni. Azért, hogy segítsek életben tartani az embereket, hogy ne haljanak meg, mint az anyukám.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ada nagyon várja a szegedieket

A Tisza menti települések összefogásával fellendíthető lenne a régió turizmusa – hangzott el… Tovább olvasom