Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Jó helyre kerülnek a megunt ruhadarabok

Ha csordultig tele a szekrény az évek során felhalmozott ruhákkal, ne legyünk lusták szortírozni. A megunt, de még jó állapotban lévő darabokat nemes célra ajánlhatjuk fel például a Vöröskeresztnek és a Máltai Szeretetszolgálatnak.
Az őszi szezon beköszöntével újabb és újabb divatos ruhákat vásárolunk magunknak és családtagjainknak. Az évek során összegyűjtögetett holmik már nem férnek a szekrénybe? Ne féljünk megválni azoktól a ruhadaraboktól, amiket már régóta nem használunk, gondoskodjunk arról, hogy jó helyre kerüljenek.

A Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei kirendeltségénél örömmel vesznek minden adományt. – Tavasszal és ilyenkor ősszel érezhetően több ruha érkezik hozzánk – halljuk Pádár Lászlónétól, a Csongrád Megyei Vöröskereszt igazgatójától. A megunt, de még jó állapotban lévő holmikat Újszegeden, a Székely sor 21. szám alatti garzonházba vihetjük, hétfőtől csütörtökig reggel kilenc és délután három óra között.

Angliában is

– Angliában a használt ruhákat külön erre szakosodó üzletekben árulják, vagy a nagykereskedőknek adják el. Az így befolyt pénzösszeg egy részét karitatív célokra fordítják – tudtuk meg Bálint Zsuzsannától, az egyik szegedi használtruha nagykereskedés ügyvezetőjétől. – Szegedi üzleteink bevételének egy részét mi is jótékonykodásra fordítjuk. A mellrákalapítványt és a hajléktalanokat támogatjuk.

– Minden, még más számára használható, kimosott, megvarrt ruhát, cipőt, táskát és egyéb öltözéket szívesen fogadunk, az sem baj, ha egy kicsit kopott. Akinek nincs arra lehetősége, hogy személyesen hozza be a ruhákat, az kisebb csomagokba gyűjtve a Bárka utca 6/b alatti épületben is leadhatja. Ha nagyobb mennyiségű adomány gyűlik össze, akkor körjáratot indítunk, és így gyűjtjük össze. Néha még használt bútorokat is elajándékoznak. Ilyenkor felírjuk az adományozó nevét és címét, és összehozzuk az igénylővel. Legjobban a gyerekruhákra van igény, hiszen ezek a legdrágábbak. Nagyon sok címünk van Csongrád megyében, ahol kioszthatjuk a nagylelkű adományokat – mondja az igazgató.

A Máltai Szeretetszolgálatnál is szívesen fogadják a pulóvereket, nadrágokat, télikabátokat, melyeket a kisebb falvakban, a szegedi iskolák rászoruló gyerekei között vagy az idősek otthonában osztanak szét. Az adományokat a Csanádi utca 9.-be vihetjük, hétfőn és csütörtökön reggel kilenc és dél között. – Zacskókba válogatjuk szét a darabokat, amire ráírjuk, mi van benne– így adjuk át a rászorulóknak. Ha a falvakba szállítják, nagy platós autókkal jönnek el a csomagokért – tudjuk meg a szeretetszolgálat egyik tagjától, Mázmány Máriától. – Adminisztráljuk, kinek mit adtunk oda, és ezzel elszámolunk a pesti központnak. Tavaly 48 tonna ruhát osztottunk szét a déli régióban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatóság lett a fogyasztóvédelmi felügyelőség

Hatóság lett a fogyasztóvédelmi felügyelőség. A büntetéseknek nincs felső határa. Több… Tovább olvasom