Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Jó hírnév megsértése miatt perel a piacvezető

Szeged - Jó hírnév megsértése miatt beperelem Szabó Bálintot, mert a Cserepes sori piacnak és kereskedőinek az elmúlt hónapokban bizonyíthatóan kárt okozott alaptalan rémhírek szándékos terjesztésével - mondta tegnap lapunknak Rácz Attila.
A piacigazgató szerint az utolsó rémhír a vezetéssel szemben álló kereskedők érdekképviselőjétől az volt, hogy a piac december 31-ével végleg bezár. Ezt Rácz Attila ismételten cáfolta. Ez a kijelentés a piac kereskedőiben és vásárlóiban is nagy felháborodást keltett – tette hozzá.

Korábban megírtuk, hogy harminc pavilonos birtokháborítás miatt perelte be a Cserepes sori piac vezetőségét, mert szerintük zaklató módon, nyitvatartási időben mérték le pavilonjaik alapterületét. Kérelmüknek a makói jegyző helyt adott.

– Ezt a határozatot a héten kilenc esetben semmisnek mondta ki a makói bíróság, tehát a piac nem követett el birtokháborítást. Ezenfelül négy kereskedővel peren kívül egyeztem meg, akik szintén nem vitatják már, hogy mindent az előírásoknak megfelelően tettünk. Mivel minden pavilont ugyanolyan módon mértünk le, a többi birtokvédelmi per kimenetele sem lehet kétséges – fogalmazott Rácz Attila.

A piacigazgató a kereskedők érdekképviselőjétől kártérítést, sérelmi díj megfizetését és helyreigazítást is követel a jó hírnév megsértése miatt indított perben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Wiegand Gyula emlékmeccs és koncert Szegeden

A tíz éve autóbalesetben elhunyt zenészre és sportemberre, Wiegand Gyulára emlékeznek pályatársai, barátai és tisztelői. Tovább olvasom