Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Jó szezont zártak a Csongrád megyei fürdőhelyek

Jó szezont zártak a megyei fürdőhelyek: jó hatszázezren csobbantak májustól szeptemberig a csongrádi medencékben. A szegedi Ligetfürdőben hat-, Mórahalmon négyezer volt a napi csúcs. Hódmezővásárhelyen még múlt hét végén is telt ház volt.
Néhányan több tízszer mászták meg a csúszdapark lépcsőit, volt, aki napolaját szorongatva hátsó szándékkal közeledett a kiválasztott nőhöz, és akadt, aki az utolsó napon is késő estig lubickolt – ám mindez már a múlt. Véget ért a strandszezon, a megyei fürdők pedig megismerték az élet napos oldalát: remek évet zártak.

– Több mint 250 ezren hűsöltek a szegedi fürdőkben a nyáron: a hőségriadós napokon a Ligetfürdőben hatezren is megfordultak. Árbevételünk több mint húsz százalékkal nőtt – fogalmazott a Szegedi Fürdők Kft. minőség- és környezetirányítási vezetője, Gömöri Csilla, megemlítve: a Partfürdő kempingjének is 85 százalék felett volt a kihasználtsága, főleg az apartmanokat keresték.

Jól sikerült az algyői Borbála fürdő első nyara is. – Terveinknek megfelelően naponta körülbelül 180-an váltottak jegyet, Budapestről, Győrből és Egerből is érkeztek fürdőzők. A csúcsot a július végi kánikulában, 400 fővel értük el – sorolta az adatokat Zsura Zoltán igazgató.

Kihúzzák a dugót

– Csütörtökön tíznapos karbantartási szünet után újra megnyílik a Gomba. Ugyanezen a napon üzemel utoljára a Ligetfürdő élménymedencéje – pénteken „kihúzzuk a dugót" és megkezdjük a téliesítési munkákat – mondta Gömöri Csilla, hozzátéve: a SZUE úszómedencéje fölé október elején kerül sátor.

Még az elmúlt hét végén is telt ház volt Hódmezővásárhelyen: a sport- és egészségnapra 3500-an voltak kíváncsiak. – A tavalyihoz hasonlóan jó volt a nyarunk: mintegy százezer ember strandolt nálunk – mondta Molnár Attila, a vízicentrum igazgatója.

A tavalyi, közel egymilliárd forintos bővítésnek és Románia európai uniós tagságának tulajdonítja a sikert Pőcze Lászlóné, a makói fürdő igazgatója. A tizenegy medence forgalma júliusban 70 százalékkal volt nagyobb, mint az előző év azonos időszakában. Egy-egy alkalommal 2700-an is pancsoltak egyszerre.

A csongrádi és a szentesi fürdőktől viszont nem kaptunk adatokat: előbbi vezetője üzleti titokra hivatkozott, utóbbi információi pedig lapzártánkig nem érkeztek meg.

– Az Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő forgalma 20 százalékkal haladta meg az előző szezonét, 2004-hez viszonyítva pedig megduplázódott. Árbevételünk 40 százalékkal nőtt az év első nyolc hónapjában – májustól augusztusig 132 ezer fürdőzőt fogadtunk – tudtuk meg Balogh Lászlótól, a mórahalmi önkormányzat kabinetvezetőjétől. Hozzátette: július 15-én, az év legerősebb napján 4244-en váltottak jegyet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok Csongrád megyei fiatal lépne be a Magyar Gárdába

Meghaladta a háromezret a Magyar Gárdába jelentkezők száma, Csongrád megyéből különösen sokan… Tovább olvasom