Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Jó üzlet a Mikulás

Akár 100 ezer forintba is kerülhet egy Mikulás-műsor, de kevesen engedhetik meg maguknak, hogy ennyit áldozzanak a közelgő ünnepre. Aki ügyel arra, hogy kicsinyei ne ismerjék fel a nagyszakállúban a család valamelyik tagját, vagy barátját, ma már telefonon is rendelhet „profi" Mikulást.
„Érkezik rénszarvas vontatta szánon, vagy akár egyenesen a kéményből" – olvashatjuk egy szegedi munkaszervező cég röpcéduláján. Aki felhívja az ott olvasható telefonszámot, még foglalhat Mikulást december 5-ére, vagy 6-ára. A cégnél részletes árajánlatot adnak: a gyerekek számától, illetve a műsor hosszúságától függően 2-5 ezer forintért fuvarozza a cég a fehérszakállút. A csomagot viszont a családnak kell elkészítenie.
Húsz éve mikuláskodik Bálint Zsolt, a Hóra Színház vezetője. Tíz évvel ezelőtt Énekel a Mikulás címmel lemezt készített, ennek zenei anyagát mutatja be húga és egy technikus közreműködésével.

– Nagyon komolyan veszem a Mikulás hitelességét, ezért augusztusban elkezdem növeszteni a szakállamat, és ilyenkor fehérre festem – mondja Bálint Zsolt. Műsorukat sokszor adták elő nevelőotthonokban, beteg gyerekek előtt – ingyen. Gyakori eset az is, hogy szponzor támogatja a Mikulás-napi műsort, ilyenkor az ünnephez méltó, szép ajándékokat adnak a gyerekeknek. Ez tipikus idénymunka, ezért magasabbak a szolgáltatás díj.

Gyakran ad Mikulás-napi műsort Szegeden Hevesi Imre zenész is. Ő általában 80 ezer forintért vállalja a fellépést, de ő is tud extrákkal szolgálni. Ha például kissé „túlkoros" gyerekek jelennek meg az ünnepségen, a kedvükért rappel is, sőt a rock and roll is felcsendülhet a műsorban.
– Szeretnénk egy kicsit meghitt, egy kicsit humoros műsorral szolgálni ezen a szép ünnepen – magyarázza Hevesi Imre.

Azoknak a szülőknek is, akik nem engedhetik meg maguknak a fizetett Mikulást, segítenek a szegedi városőrök. Nemrégiben lapunk hasábjain ajánlották fel, hogy ingyen öltenek piros ruhát, fehér szakállt, és meglátogatnak minden gyereket, akikhez hívják őket.

Sz. Gy.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orvosigazgató nélkül működik a rendelőintézet

Lemondott posztjáról a szegedi rendelőintézet orvosigazgatója. Varga Lajos azzal indokolta… Tovább olvasom