Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Jobban van, enni kér a sérült munkás

Hétfőn hazamehet a klinikáról a Szegedi Öntöde Kft. üzemi balesetének sérültje. Szerdán az ügyvezető igazgatót nem tudtuk megkérdezni. Tegnap adott tájékoztatást kérdéseinkre.
Hétfőn távozik a traumatológiai klinikáról a Szegedi Öntöde Kft. üzemi balesetének sérültje. Otthonában lábadozik tovább a harmincegy éves segédmunkás.

– A Kálvária sugárúti üzemben kedden délelőtt történt az eset. Semmiféle titkolni valónk nincsen, nem értem, szerdán miért nem tudtak elérni – mondta lapunk újabb megkeresésére Kovács Sándor, a társaság ügyvezetője. (Akkor titkárnőjével üzente, hogy nem kíván nyilatkozni.) Tegnap tájékoztatott: dolgozójukat a hajtómű tengelye sebesítette meg. A tengely vége behúzta a munkásruhája kabátját, és odaszorította a férfit. A fején sérült meg és a testén szenvedett zúzódásokat. Ahogy észrevették a gép mellett dolgozók, leállították a szalagot, és kiszabadították a sérültet.

Értesüléseink szerint a berendezés alól, az aknából a fiatal ember a saját lábán jött fel. A vasöntöde vezetői mentőt hívtak, akik a helyszínen ellátták a fejsebét, majd beszállították a klinikára. Mindennap látogatják a munkatársai. Jó jelnek tartják, hogy a férfi már éhes és enni kért, mert ezek szerint gyógyul.

– Sérült kollégánk édesanyjával beszéltem, tartjuk a kapcsolatot. A támogatásunkról biztosítottam – tette hozzá az Kovács Sándor. – Munkatársunk állapotáról érdeklődtem a klinikán, amikor bekerült. Az orvosi szakvélemény és a munkavédelmi törvény alapján mérlegeltük a baleset súlyosságát, és úgy döntöttünk, hogy a balesetet nem jelentjük a munkaügyi felügyelőségnek. Természetesen jegyzőkönyv készült az esetről, és az orvosi papírokkal együtt a jövő héten juttatjuk el a hatóságokhoz. Hogy kit terhel a felelősség, az eljárás végén derül ki. A baleset óta egyébként fokozott biztonsági intézkedéseket vezettünk be az üzemben, hogy hasonló sérülés ne történhessen – tájékoztatott az öntödeigazgató.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb pénz jut a szociális otthonokba

Csökkent az idősgondozás állami normatív támogatása az idén. Szegeden a működési költségek kieső… Tovább olvasom