Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Jobbik: a városháza díszterme nem kocsma

Szeged - A pénteki közgyűlési színjáték nem a város érdekeit szolgálta. A meghozott döntések jelentős része viszont igen - írta keddi sajtóközleményében Keresztúri Farkas Csaba jobbikos önkormányzati képviselő.

A közgyűlés által pénteken elfogadott 100 százalékos önkormányzati tulajdonú cégek éves tervének elfogadása biztosíthatja a közfeladatokat ellátó cégek folyamatos működését - áll Keresztúri Farkas Csaba közleményében.

Keresztúri szerint az MSZP és a Fidesz által közösen elfogadott 2011. évi költségvetés nagyon sok hiányossága és bizonytalan tétele kapcsán van lehetősége rendkívüli helyzetet kommunikálni, vizionálni Botka László polgármesternek. Hozzátette: Ezt a "lyukas", az MSZP által kierőszakolt költségvetést a Jobbik nem támogatta. A költségvetés egyértelműen felülvizsgálatra, kiigazításra szorul.

"A polgármester pénteken bebizonyította azt is, hogy méltatlan a városháza tekintélyéhez, becsületsértő, rágalmazásokkal teli kijelentései nem egy városvezető szájába valóak, ez megengedhetetlen, és ezt nemcsak én, hanem az LMP és a Fidesz képviselői is többször jelezték felé. Kezdeményezni fogom az ezzel kapcsolatos kommüniké kiadását. A városháza díszterme nem egy kocsma" - olvasható Keresztúri sajtóközleményében.

A jobbikos politikus szerint a közgyűlésen ismét bebizonyosodott, hogy "Botka László csak papol az egyeztetésről" "Az IKV üzleti tervének elfogadása után is azzal kürtölte tele a várost, hogy rendkívüli helyzetet vezet be, miközben a szegedi csatorna-beruházás kapcsán az unió - bizonyos közbeszerzési eljárások elmulasztása miatt - mintegy 466 millió forint büntetést szabott ki."

Korábban ez utóbbival kapcsolatban Solymos László alpolgármester elmondta: az unió az NFÜ-vel szemben lépett fel korrekciós igénnyel, nem a város hibázott, hanem a fejlesztési ügynökség.

Olvasóink írták

 • 6. saturnus 2011. április 20. 12:18
  „A Kereszturi Farkas Csaba csak a s..art kavarja. A fideszt ráfogja tolni a konfliktusra melynek kirobbanása csak idő kérdése amely bármikor kitőrhet ma már. Utána lessz egy nagy felfordulás az országban,nagyon sokan vissza fogják sírni a békét és nyugalmat biztonságot am a rendszerválltás előtt volt. De pár év után a demokratikus erők és többség felül fog kerekedni de addig míg a társadalom többsége fel nem fogja agyilag addig sok szenvedés és kín álldozat fog az országban végigsöpörni. Az biztos 56 ahhoz képest előjáték a társadalmi viszonyok a kapitalizmus és az osztályharc végkimenetele előtt.”
 • 5. Istus 2011. április 20. 04:39
  „Mit pofázik a jobbik erről-meg arról hiszen ő játszotta el magát amikor önkormányzati választáskor azt akarta hogy a fideszre szavazzunk helyette,hát tényleg igaz hogy a fidesz mellékpártja és nem önálló párt.”
 • 4. jozko 2011. április 19. 21:47
  „Nem vagyok a Jobbik tagja, sőt elkötelezett szimpatizánsa sem-
  de úgy érzem, helyük van a magyar politikai palettán.
  Szinte "reklamáltam", amikor egyszer -egyszer ellaposodni kezdtek a " radikálisok"!

  A szegedi Jobbikkal talán az a bajom, mintha nagyon is Keresztúri Farkas Csaba jegyezné őket!
  Nincs saját hangjuk - pedig jónéhányat ismerek közülük-magánemberként-akik bátran megszólalhatnának!

  Az ügyvéd-képviselő urat egy ügyesen helyezkedő konjunktúra lovagnak tartom-
  aki ismeri, és megkéri az árát!
  Szerintem még nem adta fel, hogy polgármester legyen!
  Bármilyen pártszínben, vagy függetlenként, ha úgy sikerül!”
 • 3. Rozsdás 2011. április 19. 21:43
  „Most a jobbik úgrál a fidesz helyett!
  Gyönyörű,vajon ki adta a szájába,mert saját ésszel és egy mandátumal ,mit követel?
  Törvénybe kellene foglalni hogy ÁLLAM IGAZGATÁSI ISMERETEK NÉLKÜL NE LEHESSEN SENKI KÉPVISELŐ VÁROSI ÉS ORSZÁGGYŰLÉSI SZINTEN!! Amihez minimúm ÁLLAM IGAZGATÁSI FŐISKOLAI VÉGZETTSÉG dukál!!
  Ezek a "fűzfa politikusok" teszik tönkre az országot akik a szájkaratén kivűl semmihez sem értenek!!”
 • 2. queenmargareth 2011. április 19. 21:06
  „Vona az értelmes, normális politikus.”
 • 1. dodó 2011. április 19. 21:03
  „Nemzeti radikálisnak vallom magam, de a szegedi Jobbik valahogy nem lopta be magát a szívembe. Lesújtó a véleményem róluk, élükön a Keresztúrival. Ideje lenne Vonának szétnéznie a városunkban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Villamosbaleset - Kisiklott a Tatra a Pulz utcai remiznél

Nem mindennapi villamosbaleset történt a Pulz utcai villamosremiznél kedden. Egy a telephelyről kitolató csuklós Tatra kisiklott. Tovább olvasom