Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Jogászdömping az Egyetem Arca 2012 döntőjében

Szeged – Ha fenékszépségverseny lett volna, a bölcsészek és a jugyusok nyernek. Galéria.
Tizedik alkalommal tartották meg a Legyél Te az Egyetem Arca! Hökkentő arcszépségversenyt tegnap este a JATE Klubban. 22 lány indult az egész éven át viselhető, némi felelősséggel is járó címért. Az első háromba bejutott két jogász és egy jugyus is.

Legyél Te az Egyetem Arca! 2012. Fotó: Segesvári Csaba - galéria

Este 10 órára gyűltek össze a JATE Klubba a Legyél Te az Egyetem Arca! 2012 döntősei. A hagyományosan arcszépségversenynek hirdetett vetélkedő döntőjébe a múlt heti elődöntő után 22 lány jutott be. A szervezők pörgős estét ígértek: ennek megfelelően elmaradt a közönség és a zsűri által is oly szórakoztatónak érdekesnek tartott egyéni bemutatkozás, arcszépségversenyről lévén szó, a bikinis felvonulás is. Annyit azért megfigyeltünk: a bölcsészeknek és a jugyusoknak van a legjobb feneke.

A JATE Klub korlátolt méretei miatt három részben léptek a zsűri előtti színpadra a szépségvetélkedő résztvevői, először farmer-póló összeállításban, majd kisestélyiben. A gyorsított programnak köszönhetően, átöltözéssel együtt, a 22 lány alig háromnegyed óra alatt kétszer is megfordult a színpadon. A Butora Sára-Patkós Attila házigazda párostól sem tudtuk meg a lányokról többet: mindössze nevüket, számukat és intézményüket sorolták fel. A zsűriben helyet foglalt többek között Pálfi György, az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság igazgatója, Galambos Gábor, az SZTE JuhászGyula Pedagógusképző Kar dékánja, Véha Antal, az SZTE Mérnöki Kar dékánja, Karsai Krisztina, az SZTE Állam és Jogtudományi Karközkapcsolati dékánhelyettese, Csendes Tibor, az SZTE TTIK általános és tudományos dékánhelyettese, Gáspár Róbert, az SZTE Gyógyszerésztudományi Kar Beiskolázási és közkapcsolati dékánhelyettese is.

Legyél Te az Egyetem Arca! 2012. Fotó: Segesvári Csaba - galéria

Sub Bass Monster szórakoztatta a JATE közönségét, amíg a zsűri meghozta döntését. Bár szerintünk a zsűri hamarabb végzett, Szabi hajnali negyed egyig tolta a koncertet, miközben a láthatóan elgyötört lányok egy hátsó szobában várakoztak.

Fél egyre sikerült a színpadra hívni a 22 szépségkirálynő-jelöltet, a különdíjak után a harmadiknak járó jutalmat Benkő Regina, az ÁJTK jogásza kapta. A képzeletbeli dobogó második fokára Torbey Nancy, szintén jogász léphetett fel. A korona pedig Mihályi Vanda, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar sajtótechnikus hallgatójának fejére került. A láthatóan boldog győztest elhalmozták több tucat ajándékkal, a kötelező fotózás után pedig társaival együtt útjára engedték.

Olvasóink írták

 • 19. mojza09 2012. április 04. 08:20
  „Jó reggelt neked is kedves Edit!

  Bocsánat, nem voltam sem rosszindulatú, és nem írtam "sértő, bántó szavakat".
  Igen, van gyerekem. Szintén szép és okos, mint a te gyereked, igaz fiú és bár az én génjeimet is örökölte, nem rosszindulatú. De nem vagyok annyira elfogult, hogy olyan kommentet írjak, mint te. Éppen te voltál a fröcsögő kommentelő!”
 • 18. Edit64 2012. április 04. 07:47
  „Kedves mojza09.
  Elnézésedet kérem, mert valóban kihagytam egy betűt. De azt gondolom, hogy felháborodásomban, indulattal írt soraim következtében egy betű elhagyása még így sem akkora vétség, mint azoké, akik okoskodnak tele helyesírási hibákkal leírják a rossz indulatú megjegyzéseiket.
  Én meg abban bízom, hogy ha van gyereked vagy majd csak lesz, nem a te génjeidet örökli, és nem lesz belőle ilyen rossz indulatú ember, azokból már épp elég van ebben az országban.
  Egyszerűen nem értem, honnan veszitek a bátorságot, kik vagytok ti, hogy ismeretlenül bárkit kritizáljatok, sértő, bántó szavakat írjatok. Mire jó ez?”
 • 17. GAgyi 2012. április 04. 07:06
  „Én részemről örülök, hogy sok szép lány kerül Szegedre az egyetem miatt. És örülök, hogy akik ott voltak jól szórakozhattak.

  Ellenben a sok fanyalgó, fikakirály itt a fórumon....na ez veri ki a biztosítékot. Egyszer próbáljátok már meg jól érezni magatokat. Nem olyan rossz az :)”
 • 16. mojza09 2012. április 03. 21:43
  „14-nek

  Nem paprika, papika56-nak válaszoltál.
  Nem "egyetem ara", hanem az egyetem arca.
  Remélem a lányod jobban tud írni-olvasni, mint te!”
 • 15. szodaviz 2012. április 03. 18:06
  „Amúgy meg ne értsen félre senki, persze én is jónak gondolom ezt az egész folyamatot, hiszen ez serkenti a gazdaságot.”
 • 14. Edit64 2012. április 03. 16:21
  „Kedves paprika! Nem tudom, mennyire észrevehető számodra, hogy a cikkeket újságírók írják, fotósok által megtűzdelt képekkel. Az újságíró azt ír, amit akar, a fotós azt fényképez, amit akar. Ebből kerekedhet egy olyan cikk, amit az ilyen fröcsögő emberek, mint Te is, telve rossz indulattal kitárgyalhat.
  Annyit tennék hozzá, hogy ezek a lányok egytől - egyig az esze miatt kerülhetett lencsevégre, hiszen mint olvashattad, "egyetem ara" elnevezéssel lett meghirdetve ez a verseny. Feltételezem, hogyha egyetemre jár, akkor esze is van.
  Egyébként meg kikérem magamnak ezt a mérhetetlen rosszindulatot, tények ismerete nélkül kritizálni embereket, leribancozn.
  Az én lányom is köztük van, és biztosíthatlak, hogy amellett, hogy szép, még okos is. Ötös tanuló!!!! Úgyhogy megkérnélek, vegyél visszább az arcodból, felesleges valakit, valakiket ismeretlenül rosszindulatúan fikázni.Az állításaid egyáltalán nem helytállóak.
  Fili-busz! Honnan tudod, hogy ezek közül a lányok közül senki nem volt tanulmányi versenyen.
  Az USA felmérése szerint lehet,hogy így van, de miért kell ezt a bevett szokást Magyarországra is átruházni a te véleményed szerint?
  Tudnék magyarázatot adni a kérdésedre, hogy miért egy falusi lóvásár jut eszedbe erről. Csak én teljesen más szemszögből látom, mint ahogyan Te :) Ismered a mondást, hogy "Mindenki magából indul ki"? Ez teljesen igaz minden rossz indulatú megjegyzésre, mert úgy tűnik, magához igazítja a mércét másokkal szemben, azt gondolja, mindenki olyan ember, mint ő. Sorry, de ez a véleményem!”
 • 13. papika56 2012. április 03. 15:34
  „Valaki ne az arcával, fenekével tünjön ki --hanem az eszével !
  Sajnos most olyan világot élünk --a tudás a sor végén van a karrierben.
  a 10 hölgy --meg mint egy kivénhett útszéli r...c,
  Honnan vették ezt a rengeteg pocsék ruhát, nem is áll jól nekik, de a tősarkúhoz sincsennek hozzászokva. Csámpásan állnak benne.
  Itt szokott lenni "délvilág szépe " , ott néha egész szép hölgyek vannak.
  Az ész számítson--ne a cici, fenék nagysága !”
 • 12. GAgyi 2012. április 03. 15:31
  „Én részemről örülök, hogy sok szép lány kerül Szegedre az egyetem miatt. És örülök, hogy akik ott voltak jól szórakozhattak.

  Ellenben a sok fanyalgó, fikakirály itt a fórumon....na ez veri ki a biztosítékot. Egyszer próbáljátok már meg jól érezni magatokat. Nem olyan rossz az :)”
 • 11. fili-busz 2012. április 03. 13:41
  „Ha már az országos matek-fizika verseny döntőjébe nem kerültek be, jó lesz ez is.
  Tudom, rosszindulatú voltam, de ez most őszintén kikívánkozott belőlem.

  6. kvendi 2012.04.03. 10:20

  "Egy amerikai (USA) felmérés szerint a diplomát megszerezni szándékozó Hölgyeknek több mint 3/4-e csak a lehetséges jó parti megtalálása (sikeres és gazdag férfi) miatt végzi el az egyetemet...(?)
  Nálunk végeztek ilyen felmérést...(csak hogy nyugodtan aludjak)...? :)"

  Ez súlyos, de igaz megállapítás(lehet).
  Nálunk ez a "szépségversenykre" igaz?
  Nem tudom miért jut eszembe mindig egy falusi lóvásár erről?!
  :-)”
 • 10. kevlar59 2012. április 03. 11:37
  „ezek nem azok az egyetemistának/főiskolásnak álcázzuk magunkat és közben okj-ra meg fsz-képzésre járó ostoba szakosak vagyunk?? bármelyikük Kovi filmjébe való, náluk sokkal bájosabbak is akadnak, nem ilyen kiélt fejűek...

  olyan ez, mint amikor a munkaügyes főiskolai szakra járó ájtk-s jogásznak mondja magát mert egy épületben tanul a jogászokkal :D”
 • 9. tatár 2012. április 03. 11:24
  „´Szeged - Ha fenékszépségverseny lett volna, a bölcsészek és a jugyusok nyernek. ´DM

  Ilyen az élet, kedves DM. Nem az Egyetem Cickóját vagy Popóját keresték, hanem az Arcát.:-)”
 • 8. herkepille 2012. április 03. 10:46
  „6. kvendi 2012.04.03. 10:20
  ez jóóó én is kíváncsi lennék az eredményre”
 • 7. paj01 2012. április 03. 10:46
  „Nem rossz a nyertes csaj se de a 19-es üti mindet:)”
 • 6. kvendi 2012. április 03. 10:20
  „Egy amerikai (USA) felmérés szerint a diplomát megszerezni szándékozó Hölgyeknek több mint 3/4-e csak a lehetséges jó parti megtalálása (sikeres és gazdag férfi) miatt végzi el az egyetemet...(?)
  Nálunk végeztek ilyen felmérést...(csak hogy nyugodtan aludjak)...? :)”
 • 5. hrdflr 2012. április 03. 10:07
  „3. "A smink egy csúnyácskább arcot is széppé tud tenni."

  Ez igaz, viszont egy szép arcot is csúnyává tud tenni :)”
 • 4. trillarom 2012. április 03. 09:51
  „A cikkben azért kitérhettek volna arra, h. Patkós Attilának sok idő után ez volt majdnem az első szereplése.”
 • 3. trillarom 2012. április 03. 09:48
  „Ha arcszépségverseny, akkor nem az lenne a lényege, hogy ne teljes sminkben lépjenek ki a kifutóra? A smink egy csúnyácskább arcot is széppé tud tenni. Szerintem akkor lenne ez a verseny hiteles, ha minimális smink lenne csak lányokon..”
 • 2. mezopeti 2012. április 03. 09:38
  „Persze csak akinek inge, az vegye magára!”
 • 1. mezopeti 2012. április 03. 09:36
  „Gratulálok!
  Ahogy illik, a képeket néztem meg először, és én is a 4-es versenyzőre, Mihályi Vandára szavaztam volna.
  Nekem ő tűnt a legnőiesebbnek.
  A fotókon a többi lánynak, hiába szépek, rossz vagy esetenként szönyű a tartása. Görbe hát, beesett vállak. Pedig egyszerű: emelt tekintet és a lapocka alsó "sarkait" kell összehúzni. Tessék kipróbálni a tükör előtt!
  Kézcsók!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Versünnep: kortárs-népszerűsítő

Juhász Gyula és József Attila születésnapjához, illetve a magyar költészet napjához kötődően mától április 14-éig Versünnepet rendeznek Szegeden. Tovább olvasom