Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Jogerős: nem szabadulhat feltételesen Magda Marinko - nem bánta meg súlyos bűneit

A sorozatgyilkos ügyét két év múlva kell újra felülvizsgálni.
Nem engedélyezte a bíróság Magda Marinko sorozatgyilkos feltételes szabadságra bocsátását pénteken – tájékoztatta a Délmagyarországot a Szegedi Törvényszék szóvivője. Juhászné Prágai Erika elmondta, hogy ez a döntés már jogerős. Legközelebb két év múlva kell újra megvizsgálnia a bíróságnak, hogy kiengedik-e feltételesen a férfit. 
 
Magda Marinkót a Legfelsőbb Bíróság előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés miatt ítélte életfogytig tartó szabadságvesztésre, melyből legkorábban 25 év letöltése után bocsátható feltételes szabadságra. A büntetés-végrehajtási bíró az elsőfokú döntéskor megállapította, hogy Marinko súlyos bűncselekményeket követett el, amiket ráadásul meg sem bánt. Ezért sem lehet feltételesen szabadlábra helyezni. 
 
A Legfelsőbb Bíróság Magda Marinkót egy orosházi asszony meggyilkolásáért, valamint egy Kecskeméten elkövetett hármasgyilkosságért ítélte el. A hidegvérrel, embertelenül és nagy szervezettséggel végrehajtott bűncselekmények félelmet keltettek az országban. A szerb állampolgárságú férfit a szegedi Z. Nagy család meggyilkolásával is megvádolták, de ebben a Fővárosi Bíróság, majd a másodfokon eljáró Legfelsőbb Bíróság nem találta bizonyíthatónak a bűnösségét.
 
Magda Marinko perének ítélethirdetése után, 1995. október 6-án. Fotó: MTI/Földi Imre
Magda Marinko perének ítélethirdetése után, 1995. október 6-án. Fotó: MTI/Földi Imre

Szerbiában a bíróság Marinkót távollétében - a Vajdaságban elkövetett bűncselekmények miatt - halálbüntetéssel sújtotta, melyet a halálbüntetés eltörlése után - 40 év szabadságvesztésre változtattak át. Ennek letöltését magyarországi szabadulása után kezdheti meg. Azaz, ha Magda Marinko Magyarországon szabadlábra kerülne, Szerbiában akkor is életfogytiglani börtönbüntetés várna rá. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi harcos is küzd a History sorozatában - Fotók

Szegedi harcos is küzd a History sorozatában - Fotók
Egy brutális, középkori küzdősportot elevenítenek fel, a buhurtot. Tovább olvasom