Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 1°C | 7°C Még több cikk.

Jogkört, pénzt kérnek a megyei jogú városok

Szeged - Jogkört, pénzt és átgondoltabb jogalkotást kér a kormánytól a Megyei Jogú Városok Szövetsége. Pénteken Szegeden üléseztek.
A Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) egész napos közgyűlésének szünetében a városházán Kósa Lajos debreceni, és Botka László szegedi polgármester tájékoztatott arról, milyen közös célokat határoztak meg. Előbbi egyébként az MJVSZ elnöke, utóbbi a társelnöke.

A 23 tagú szövetség döntött arról, közösen lépnek föl annak érdekében, hogy az építéshatósági szabályozások helyi szintről ne kerüljenek állami szintre, vagyis hogy a város arculatának kialakításához szükséges eszközöket ne vegyék ki az önkormányzatok kezéből. Elfogadtak ezenkívül egy nyilatkozatot, amelyben kérik a kormányt, hogy a közigazgatási eljárási törvény módosításával keletkező többletfeladatok költségeit fedezze.

Kósa Lajos debreceni, és Botka László szegedi polgármester tájékoztatott arról, milyen közös célokat határoztak meg. Fotó: Schmidt Andrea

Kósa Lajos és Botka László ismertette, milyen közös célokat határoztak meg.
Fotó: Schmidt Andrea


Botka László azt mondta: megszavazta, és továbbra is támogatja a törvénymódosítást, mert az ügyfélbarát. Ugyanis gyorsabban kell eljárni a közigazgatási ügyekben, és néhány feladatot át is kell vállalni az ügyfelektől. De ehhez egyrészt több munkatársra van szükség, másrészt növelni kell az elektronikus ügyintézés lehetőségeit.

Nyilatkozatukban szakszerűbb, szakmailag átgondoltabb jogalkotásra is kérik a kormányt, hogy az "egyébként is túlterhelt önkormányzati rendszer működőképességének fenntartása további indokolatlan anyagi és eljárásjogi szabályozásokból adódó többletköltségek miatt ne kerüljön veszélybe."

Olvasóink írták

 • 12. csonakos 2009. november 28. 08:21
  „A jövő emberei, vezetői! Lentebb már írták, ez lenne az örszág a városok érdeke a közös összefogás! csak nehogy baja legyen Kósának ebből. Mert a Vezír az ilyet azt nem szereti.”
 • 11. N.P. 2009. november 28. 06:45
  „valakiiii 2009.11.27. 20:19

  Igazad van ez a kiadvány fölösleges és rossz. Ha hasonlóan fölöslegeset és rosszat akarsz olvasni ajánlanám a "Nemzet Fővárosa" c. opuszt ami a Fidesz Budapest programja. Annak az árából is lehetne venni néhány lélegeztető gépet.”
 • 10. bambinaXX 2009. november 28. 01:37
  „valaki!
  tetszett a beszámolód! :)”
 • 9. utazó81 2009. november 27. 23:10
  „Logar jelenlegi munkahelyemen rengeteg emberrel találkozom naponta.Szinte mindenki ezt kérdezi.”
 • 8. Rozsdás 2009. november 27. 21:18
  „Kósa és Botka!! Orbán és Bajnai!!
  Zongorázni lehet a külömbséget,ez nem fogjátok fel!!
  Nem megosztani hanem közös célokat felálítva küzdeni a "városért az országért"!!!”
 • 7. valakiiii 2009. november 27. 20:19
  „Ma isteni napom van! Képzeljétek megkaptam az MSZP kampányfüzetét. A4-es lap félbehajtva 2x így aztán nyolc oldalra sikeredett a MŰ. Nagy újság, hogy színes. Vörös és szürke, mint krumpli leveses Kádár Jankó rendszere. Az első cím oldalon hét állítás. 1 védelem a bankhiteleseknek-ezért adtak a bankoknak 600 milliárdot 2.Növekvő közbiztonság- tényleg! Na hát Sajóbábony Kecel, Olaszliszka, stb.. no comment. 3.olcsóbb távfűtés- Afrikában az elég távol van. 4.enyhítjük a válságot enyhítjük a terheket- Ja a magukét és a bankokét 5.Másfél havi pénzzel több a borítékban-Igen Zuschlagnak Bajnainak Lendvainak stb, ja és Milyen pénz? Talán munkabért kellett volna írni.6.segély helyett munka- Pont mai friss hír, több média forrás közölte, hogy rekordot döntött a munkanélküliség.7. nagy traktor gumi a magyar földért- Igen kb ennyit fog kapni az a szerencsétlen kizsigerelt paraszt, aki arra kényszerül, hogy eladja a földjét. 2.-3. oldal Lendvai "rikács" Ildikó (kv helyett emeli a vérnyomásom) és Li-Bajnai levelei. Sajnos nem olvastam el és nem titkolom, hogy nem is fogom.4-5-6.oldal az első oldal sületlenségei bővebben, nehogy az agyhalott még meglévő szavazóbázisban mégis kétségek ébredjenek.7. oldal mehetünk az illetékes helyi jegyzőhöz krízis alapból koldulni, akár 100000 Ft is járhat ( MSZP-s haverok előnyben!!) Megtudhatjuk még, hogy a KURMÁNY?? hozta létre a krízis alapot 1 milliárd ftból( a kampány kb 10-13 milliárdba fog kerülni!!!) és akinek mindez nem elég érdeklődhet!! Itt a nagy lehetőség! Fel vörösök proletárok! Ildikó fenn tündököl! csak egy sms "igen" szót (de csak 1x nehogy igen igen legyen belőle)a +36 20 9000-679 számra. Az MSZP titkosan kezeli az adatokat, ( miután 4 évvel ezelőtt az összes adatot lelopták a nyilvántartásból)8. oldal Nekem személy szerint ez tetszik a legjobban, mert ezen csak annyi van, hogy ki a felelős szerkesztő és megtudhatjuk, hogy az MSZP Országos központ adja ki. ( és van e-mail cím is)egyébként szürke az egész oldal. Szerintem ködöt ábrázol. Hát akkor örüljünk! Dobjunk egy hurrát és irjunk már egy pár sms-t a fenti számra. Vajon ennek a szar kiadványnak az árából mennyi lélegeztető gépet lehetett volna venni.”
 • 6. LukSzusz 2009. november 27. 20:02
  „Laci csókolja meg Gordon és bandája seggét.”
 • 5. vimvirepellere 2009. november 27. 19:50
  „2. hozzászólás Logaritmus 2009.11.27. 18:33

  Hát látod, ezt rengeteg Fideszes is kérdezi.”
 • 4. igaz1017 2009. november 27. 19:40
  „10%-os Lajosnak hívják Debrecenben.:)”
 • 3. madártej 2009. november 27. 18:42
  „Ha fordítva lenne, logi, te akkor azt simpfölnéd. Waze, nyugodj bele, hogy nem a ti szavatokon múlik semmi, egy lejárt lemez vagytok csupán, oszt jónapot.”
 • 2. Logaritmus 2009. november 27. 18:33
  „Annyira szeretnék magyarázatot kapni egy Fideszt jól ismerő embertől: azt a pártot miért az a gátlásos, merevgörcsös Orbán vezeti a sokkal vagányabb, tapasztaltabb, intelligensebb Kósa Lajos helyett?”
 • 1. unknown 2009. november 27. 18:17
  „Az a legnagyobb bajunk, hogy nem vagyunk alkalmasak önmagukat fenntartani képes regionális berendezkedésre. Sem a tervezett hat régióban, sem a megyerendszerben, sem kistérségekben. Minden eszköz az aktuális Kormány kezében van, így nem jutunk ötről a hatra. Ugyanaz a gazdaságpolitika van ma is, mint volt az a húsz évvel ezelőtti rendszer, amit változtatni kívántunk. Nagyon nagy lépéseket kellene tenni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyílt a karácsonyi vásár Szegeden

Hatalmas csinnadrattával nyílt meg a szegedi karácsonyi vásár péntek délután. A vásárnyitó felvonulás a Széchenyi térről indult. Tovább olvasom