Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Jogtudósok, diplomaták az ENSZ-ről – Szegeden

A nemzetközi jog tudósai, továbbá diplomaták is tartanak előadásokat az ENSZ-ről szóló szegedi konferencián, amelyet a nemzetközi közösség magalakulásának 60. és Magyarország tagságának 50. évfordulója alkalmából rendeznek.
Simai Mihály akadémikus, a Magyar ENSZ Társaság elnöke tartja a nyitóelőadást a ma kezdődő szegedi konferencián, amelyet az SZTE Nemzetközi jogi és Európa-jogi Tanszéke rendez a TIK-ben. A kétnapos előadás-sorozatot az ENSZ megalakulásának 60. és Magyarország ENSZ-tagságának 50. évfordulója alkalmából szervezték meg. Neves professzorok lesznek az előadók, mások mellett Martonyi János volt külügyminiszter, Kovács Péter alkotmánybíró, Valki László nemzetközi jogász, Lamm Vanda, a Jogtudományi Intézet igazgatója.

A Magyar ENSZ Társaság főtitkára, Gömbös Ervin a nemzetközi közösségben dolgozó magyarokról beszél, a Külügyminisztérium szakmai főtanácsadója, Prandler Árpád nagykövet a Biztonsági Tanács és a kollektív biztonság a 21. században kérdésköréről ad elő, Tóth László a Szegedi Biztonságpolitikai Központ elnöke pedig a város szerepét elemzi a térség biztonságának formálásában. A szegedi egyetem oktatói közül Martonyi professzor mellett Paczolay Péter, Blutman László és Bodnár László is előadást tart. Ez utóbbi lesz a záróelőadás pénteken, a témája: A BT döntéshozatali rendszere – avagy tanulunk-e a történelemből?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezárt a Fekete Ház

Több mint két hónapig nem látogatható a szegedi Fekete Ház. Az épület felújításának kezdetén ugyanis… Tovább olvasom