Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Jól vizsgázott a tanulmányi központ

A Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában alig több mint két év alatt kétmilliónál is több látogató fordult meg. A JATIK vezetése elégedettségi felmérést készített ennek apropóján.
Huszonötezer négyzetméter, benne tizenötezer négyzetméternyi köztér, négyezer-nyolcszáz négyzetméteres kongresszusi központ, impozáns könyvtár. Az akkori TIK modern épületébe 2004 decemberében léptek be az első látogatók, azóta pedig már több mint kétmillióan fordultak meg itt. A működtetéshez, a jó szolgáltatásokhoz elengedhetetlen tudni: mi a véleményük a JATIK-be járóknak az intézményről? Múlt hónapban egy felmérésen 733 látogatóval – 94 százalékuk az SZTE hallgatója – készítettek interjút.

– A megkérdezettek 44 százaléka átlagosztályzatként 5-öst, 49 százaléka pedig 4-est adott a JATIK-nek. Egyest senkitől sem kaptunk, elégségest pedig csak a megkérdezettek 1 százaléka adott – sorolta Majó Zoltán fejlesztési igazgató. Összességében tehát a látogatók 93 százaléka jóra vagy jelesre értékelte a központot.

A megkérdezettek 46 százaléka azt válaszolta, hogy hetente több alkalommal betér az épületbe, 38 százalékuk viszont mindennapos vendég. Pozitívan értékelték az előadótermek felszereltségét, a dolgozók munkáját és a mosdók tisztaságát. Az, hogy ez utóbbiak az épület harmadik évében is pont olyan tiszták és szépek, mint a nyitáskor, Majó Zoltán szerint a vendégeknek és az itt dolgozóknak köszönhető. Vigyáznak a JATIK-re. A látogatók az intézményben a multifunkcionalitást, a modernitást, a felszereltséget és a tisztaságot tartják a legjobbnak.

Majó Zoltán elmondta: az épületben három nagy fejlesztést terveznek a következő egy évben. Ősszel kialakítják a vezeték nélküli internetszolgáltatást az intézményben, így az épületen belül bárhol elérhető lesz laptoppal az egyetemi hálózat.

– A második, nem ennyire látványos dolog a levegőellátást biztosító rendszer karbantartása – folytatta a fejlesztési igazgató. – A szokásos nyári, kéthetes szünetünk ezúttal három hétre nyúlik, a munkát július közepén kezdjük, és augusztus második hetében nyit ki újra a JATIK. Ekkorra már megújul a gépészet, amiből a központ látogatói annyit fognak érezni, hogy a büfében jobb lesz a szellőzés és kevesebb a cigarettafüst.

A harmadik fejlesztési feladat az e-universitas koncepció része. Év végére kiépítik a teljes oktatási célú kamerarendszert, ennek köszönhetően karácsonytól már minden előadóteremben rögzíthetők lesznek az előadások, jó hang- és képminőségben. A felvételek – számos más anyag mellett – elektronikus tananyagként kerülnek fel a Szegedi Tudományegyetem honlapjára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csordultig telt a város a hét végére

A Szeged-napi rendezvénysorozathoz kapcsolódó programok és a Síkvízi Kajak-kenu Világkupa miatt… Tovább olvasom