Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Jönnek a folyószámla- kivonatok

Csongrád megye - Az APEH már postázza az adózók tájékoztatását szolgáló folyószámla-kivonatokat, valamint a felszámított késedelmi pótlékról szóló értesítőket.
A napokban a gazdálkodók, majd a magánszemélyek és az egyéni vállalkozók számíthatnak az értesítőkre.

Az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatóságához tartozó 3 megyében az adózók közül több mint 179 ezren kapnak majd postai értesítést folyószámlájuk adatairól. A 179 ezer adózóból 59 ezren Csongrád megyei székhellyel rendelkeznek. Idén folyószámla-kivonatot (pótlékértesítőt) az a nem elektronikusan bevalló adózó kap, akinek 2009-re késedelmi pótlékot állapítottak meg, vagy a folyószámlája a 2009. december 31-i állapot szerint legalább egy adónemben 1000 forintot meghaladó értékű – tartozásos vagy túlfizetéses – egyenleget mutatott.

Fontos tudni, hogy idén az állami adóhatóság nem küld automatikusan csekket az értesítők mellé. Amennyiben a bankszámlanyitásra nem kötelezett adózónak 2009-re pótlékot kell fizetnie, vagy egyéb adónemen fennálló kötelezettségét kívánja rendezni, azt lakossági folyószámlájáról banki átutalással, az APEH ügyfélszolgálatokon bankkártyával vagy csekk igénylését követően postai készpénz-átutalási megbízással teheti meg.

Olvasóink írták

  • 2. zoltanszabo 2010. július 30. 10:45
    „Nekem túlfizetésem van kb.8 éve.1399-Ft.De érdekes ez az összeg 1Ft-ot se kamatozott az óta.De ha én tartoznék nekik ez legalább 10 szerese lenne.”
  • 1. benq 2010. július 30. 09:48
    „2 éve nem kaptam tőlük válasz levet, amikor postáztak egy brutális összegű tartózást a számomra.
    most a 7. levélnél tartok és nem méltatnak válaszra, a tartózás meg kamu szerintem, mert mindent tudok papírokkal igazolni. tehát nagy G.ci ez az Apeh”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamionba szállt a vitorlázó: 12 kamionos a biztonságos közlekedésért

Figyelemfelkeltő demonstrációt tartottak péntek kora délután a csütörtökön szerencsétlenül járt kamionsofőr kollegái a Bajai úton. Tovább olvasom