Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Jószolgálati úton a Déli Apró

Lapcsaládunk tagjának, a 16 éves Déli Aprónak nevét nemcsak a heti tízezer hirdetés öregbíti, hanem a lap nevéből következő és a szerkesztőség szívből jövő támogató, illetve jószolgálati akciói is. Mint most, amikor az aprók közül is a legrászorultabbakra, a koraszülöttekre, az életveszélyben lévő újszülöttekre és a fogyatékkal élő gyermekekre gondoltak.
Öröm az Agyagos utcai otthonban. Konkoly Béla (balra) szétosztja a Déli Apró ajándékait a lakók között. Fotó: Karnok Csaba
A Déli Apró lapigazgatója, Konkoly Béla előbb a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványnál járt munkatársaival, ahol 300 ezer forintot nyújtott át dr. Pintér Sándor professzornak, az alapítvány elnökének. A többmegyés szolgálat 1300 mentést végez évente, kocsijuk mozgó intenzív osztály, megtalálható benne a lélegeztető géptől a szívműködést ellenőrző monitoron át a különféle életmentő beavatkozásokat lehetővé tevő eszközökig sok minden. A szolgálat legfontosabb célja, hogy egyetlen újszülöttnek se kelljen oxigénhiány miatt agykárosodást szenvednie, s a lehető legalacsonyabb szintre szoruljon vissza a testileg-szellemileg sérült gyermekek száma. Jobb helyre aligha érkezhetett volna a Déli Apró támogatása.

Az életmentő alapítványtól egyenesen vezetett az Agyagos utcai Waltner Károly gyermekotthonba Konkoly Béla útja, ahol a szellemileg sérült, fogyatékkal élő kicsiket örvendeztette meg egy 125 ezer forint értékű ajándékkollekcióval, csupa-csupa nekik való játékkal. Szűcs Péter igazgató köszönte meg a Déli Apró adományait – a játékokra, ahogy fogalmazott, már csak terápiás okok miatt is rendkívül nagy szüksége van az otthon lakóinak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fürdés helyett befürdött

Százezer forintért vásárolt gyapjútakarót a Richter Gold Kft.-től Bakacsi Sándorné. A sándorfalvi… Tovább olvasom