Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Jótékony Mikulás a Dóm téren

Szeged - Nyolcszáz csomag, 100 kiló szaloncukor, valamint alma és mandarin ládaszámra – bőkezű volt a Mikulás a hétvégén a Dóm téren. A Mátrix Alapítvány megbízásából hátrányos helyzetű gyerekeknek szerzett kellemes perceket a bálaszínházban – és mindenki másnak is.
Ma reggelre minden jó gyerekhez ellátogatott a Mikulás, a hétvégén azonban „személyes audienciát" is tartott a Dóm téri karácsonyi vásárban. A jóságos öreget a Mátrix Alapítvány hívta meg, hogy a város hátrányos helyzetű gyerekeivel találkozzon, és megajándékozza őket. Szombaton és vasárnap is délután várta azokat, akik a családsegítő szolgálat, a nagycsaládosok egyesülete, a védőnők vagy a pedagógusok jóvoltából egy kupont kaptak, amely egy ingyenes Mikulás-csomag átvételére jogosította őket. A nagyszakállú nem érkezett egyedül: három krampusz és két bohóc segített neki. Volt is miben, hiszen 800 csomagot kellett szétosztania.

A bálaszínházban berendezett rezidencia folyamatosan tele volt: egymás után érkeztek az ijedt vagy kíváncsi kicsik. A Talent Tehetségkutató Énekstúdió fiataljai gondoskodtak a zenés műsorról, amelyet időről időre megszakított az ajándékosztás. A mikrofont ilyenkor sokszor a gyerekek ragadták meg, néhányuk produkciójára a háttérben még a rénszarvas is táncra perdült. „Öreg Mikulás… Jaj, elfelejtettem" – jött zavarba egy kislány, de ez senkit nem zavart. Jutalmat ő is kapott bátorságáért.

Bőkezű volt a Mikulás: 800 csomagot osztott ki a hátrányos helyzetű gyerekeknek. Fotó: Schmidt Andrea
Bőkezű volt a Mikulás: 800 csomagot osztott ki a hátrányos helyzetű gyerekeknek. Fotó: Schmidt Andrea

Persze a Dóm téren nem csak a meghívott gyerekek nézelődtek – a Mikulás sem kivételezhetett tehát velük. Időről időre felkerekedett, és szaloncukrot osztogatott a kicsiknek. Volt miből: 100 kilót hozott magával. Többen kihasználták az alkalmat, és közös fotót készítettek a jóságos öreggel, vagy épp bebiztosították magukat: biztos megkapják hétfő reggelre a hőn áhított ajándékot.

– Tudod, Mikulás, egy világítós sapkát kértem – emlékeztette egy macit szorongató kisfiú a nagyszakállút, aki jelentőségteljes pillantást váltva az anyukával megígérte: ha szépen kipucolja a csizmáját, megkapja.

Adóforintokból ajándékozott a Mikulás

A jótékonysági Mikulás-akciót a Mátrix Alapítvány szervezte az Orpheus Állatvédő Egyesülettel, a Karitáció Egyházzal és a Karitáció Alapítvánnyal közösen. Az adó egy százalékokból befolyt összegből finanszírozták azt a félmillió forintot, amelybe az ajándékcsomagok kerültek. Bár az alapítványnak nem ez volt az első ilyen akciója, ilyen nagyszabású ajándékozást még nem szerveztek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanulják a demokráciát

Hátrányos helyzetű gyerekek és felnőttek vehetnek részt Zsombón a Tanuljuk a demokráciát! programban. Tovább olvasom