Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Jótékonysági bál a TIK-ben

Szeged - Fogyatékkal élő művészeket is támogatnak a Szeged Első Lions Club és a Szegedi Tudományegyetem közös báljából származó bevételéből. Az exkluzív mulatság szombat este hét órakor kezdődik a TIK-ben.
A Szeged Első Lions Club és a Szegedi Tudományegyetem szombat este hét órától rendezi meg közös jótékonysági bálját az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban. Az elmúlt évhez hasonlóan az idei farsangi szezonban is a társasági élet kiemelkedő eseményének ígérkezik az elegáns estély. A gazdag programkínálatból idén sem hiányozhat a kaszinó és a jósda, lesz szivarszoba, ahol Varró Attila zongoraművész szórakoztatja játékával a vendégeket. A borkóstolón pedig Weszely Ernő harmonikaművész teremt kellemes hangulatot.

Idén is a TIK ad otthont a Lions-bálnak. Fotó: Karnok Csaba
Idén is a TIK ad otthont a Lions-bálnak.
Fotó: Karnok Csaba

Kővári Árpádtól, a Szeged Első Lions Club soros elnökétől megtudtuk: 350 vendéget várnak az exkluzív rendezvényre. Szombaton a TIK auláját ízlésesen díszített körasztalokkal rendezik be. Két kivetítőt is felszerelnek a helyiségben, annak érdekében, hogy mindenki jól lássa a színpadi fellépőket. – Fél nyolctól a Szegedi Nemzeti Színház művészeinek műsorát láthatja a közönség, majd következik a vacsora. Az ínycsiklandó ételkülönlegességekről Torsten Nordmayer Michelin-csillagos mesterszakács és a kétszeres grillvilágbajnok csapat tagjai – Dunszt Zsolt, Simon Bertold és Szalai Tamás – gondoskodnak. A báli talpalávalót a Péter & Pán zenekar játssza – mondta a soros elnök.

A Lions-bál azonban ez alkalommal sem csak az önfeledt szórakozásról szól: az est bevételéből több szervezetet is támogatnak. Műszereket vásárolnak az egyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ gyermek intenzív ellátásának. A zetelekai Dr. Boros Fortunát Elméleti Líceum az adományból az ottani játszóteret szereli fel új játékokkal. A pénzből fogyatékkal élő művészek szervezeteit is segítik. Támogatják a Látássérültek Közhasznú Egyesületét, a Gördülő Tánccsoport Alapítványt, amelynek pártfogoltjai fel is lépnek a rendezvényen. Az „És Mégis Élni" Alapítvány szájjal, lábbal festő művészeinek munkáiból pedig kiállítás nyílik a bálon.

Olvasóink írták

  • 1. allegro 2010. február 05. 13:38
    „Jókor tudom meg! Még a hét elején sem találtam erre a programra sem a SZTE honlapján a rendezvények stb. címszó alatt, sem a keresőben. Feljöttek az előző évi ugyanezen bálakról készült tudósítások, de hogy most mikor lesz, mi lesz, sehol semmiféle információ ezen a main kívül.
    Meglehetősen zártkörűnek tűnik. Legalább marad a pénzem, van helye itthon is.
    Jó mulatást mindenkinek! Úgyse lehetett ott táncolni annak a Hamupipőkének, aki egyedül odamerészkedett a csodás bálba. Mert szép volt, gyönyörű és emlékezetes mindegyik. Lehúzó és talán épp ezért is felemelő mind. Mert hiába fizettem be a drága belépőket,és eljutni sem volt nekem oda olyan egyszerű, hát még hazajutni. Mégis fölötte álltam mindazoknak, akiket befizettek, odavittek és nyafogtak és vacsora után leléptek, akik maradtak nem voltak hajlandók egy körtáncot alkotni sem, hogy ne rekesszenek ki senkit a mulatságból. De nem baj, én táncoltam egyedül azokon a bálakon, az első három ilyen bálon. Egyetlen más bálon sem kényszerültem még ilyen elvetemült tettre. Nem magamutogatásból, előbb sírtam ott kétségbeesve, hogy hát milyen bál az, ahol táncolni sem lehet????!!!!! Azután jött a végső elszánás: le vagytok ejtve, nem az én szégyenem, hanem mindazoké, akik itt vannak. Én megfizettem ezért, különben is, a tánciskolában is remekül megy ez egyedül is! Végül magasan szárnyaltam mindenki fölött! :)
    A Bálkirálynő”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki lesz a megye párja?

Nevezz kedveseddel a delmagyar.hu Ki lesz a megye párja? játékára és nyerj egy wellness-hétvégét! Tovább olvasom