Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Jótékonysági Lions bál a TIK-ben - összesen 4 millió 600 ezer forint értékben osztottak ki támogatást

Jótékonysági Lions bál a TIK-ben - összesen 4 millió 600 ezer forint értékben osztottak ki támogatástMindenki jól szórakozott a Szeged Első Lions Club tizenötödik jótékonysági bálján szombat este az ünnepi díszbe öltöztetett SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban. Fotó: Török JánosA cikkhez tartozó galéria megnyitása
(Új ablakban)
A hagyományoknak megfelelően idén is jótékonysági bált rendezett a Szeged Első Lions Club az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban. Az elegáns rendezvényen összesen 4 millió 600 ezer forint értékben osztottak ki támogatást.
Kővári Árpád, az elismert szegedi kézilabdás szakember, a Szeged Első Lions Club elnöke és felesége fogadta a tizenötödik, hagyományos jótékonysági bálra vörös szőnyegen érkező vendégeket az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban. Az érkezéskor mindenkiről közös fénykép készült az elnökkel és feleségével. Az ünnepség látványos lézershow-val kezdődött, amely alatt a Europe együttes közismert slágere, a The Final Countdown szólt. Az est háziasszonyaként a résztvevőket Nánási Helga,a Szegedi Nemzeti Színház operatagozatának tagja köszöntötte. A zenei aláfestésről a Green6 és a Docpiano Band gondoskodott.
 
– Bár az influenza megtizedelt minket, örülök, hogy ennyien együtt vagyunk – szólt a bálozókhoz Kővári Árpád elnök, majd kuriózumként külön köszöntötte a 2001-ben alakult Szeged Első Lions Club alapító elnökét, Szeri Istvánt.
 
Kővári Árpád a klub tevékenységéről szólva kiemelte, tavaly októberben rászorulókat támogattak, decemberben 31 szegedi családnak segítettek, a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium két diákját 300-300 ezer forintos ösztöndíjjal támogatták és nem maradhatott ki a felsorolásból a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány sem.
A Lions Clubok Magyarországi Szövetségégnek kormányzója, Koleszár Péter először mint klubtag szólt a jelenlévőkhöz, és elmondta, büszke a szegedi klub jószolgálati tevékenységeire. A kormányzótól két klubtag, Gellért Ákos és Nagy István kormányzói elismerést vehetett át.
 
Az idei jótékonysági bál bevételéből a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány 1 millió forintot, a Szegedi Tudományegyetem Szemészeti Klinikája egy 2,5 millió forint értékű gyermekszem-vizsgáló berendezést kapott, a Csongrád Megyei Vakok Otthona 600 ezer, a Szegedi Dr. Waltner Károly Otthon pedig 500 ezer forint értékű támogatásban részesült.
 
A bálon részt vett Bartók Csaba képviselőjelölt is, aki ezen a szombat estén egyszerre három meghívásnak kellett, hogy eleget tegyen, ezért a beszédek után már rohant is tovább. A képviselőjelölt elmondta, próbaidős Lions tagként őt is az a küldetéstudat vezérli, hogy minél több rászoruló embernek, intézménynek segíthessen. – Ezek a támogatások a helyi közösségeket erősítik, ami szerintem nagyon fontos – mondta a Pick Szeged egykori játékosa.
 
Jótékonysági Lions bál a TIK-ben - GALÉRIA. Fotó: Török János

Az impozáns ételsorról – kacsa-rilette, lazac, vörös tonhal, tészták, kacsacomb, mediterrán risotto, paella, töltött káposzta és szarvaspörkölt juhtúrós galuskával, saláták, sonkák, szalámik és sajtok – több vendéglátós gondoskodott, de a bálon folyamatosan rendelkezésre állt a pezsgőbár és a bórkóstoló. A legnagyobb sor a lazacszték pesztós gnocchival és a roston sült vörös tonhal előtt alakult ki, amit ott helyben tálalt a szakács szósszal és balzsamecettel és grillezett spárgával. A tejszínes, lazacos gnocchi ízletes volt, de mintha a többi étellel a biztos középutat választották volna a szakácsok. A tonhal száraz volt, kár volt így elbánni a nemes nyersanyaggal, a szarvaspörköltből és a töltött káposztából pedig mintha kispórolták volna a fűszereket, amelyek karaktert adtak volna az ételnek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy csónakban evezünk, egyfelé kell húznunk - Szegeden is elkezdődött a Házasság hete

Egy csónakban evezünk, egyfelé kell húznunk - Szegeden is elkezdődött a Házasság hete
Szegeden már csütörtöktől felvezető eseményekkel várták az érdeklődőket. Szombaton például párkapcsolati tréninget tartottak, amelyen 24 pár vett részt. Fotók! Tovább olvasom