Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Jövendöléseket vár a világ végéről a Móra Ferenc Múzeum

Ismét néprajzi gyűjtőpályázatot hirdet a Móra Ferenc Múzeum. Helyszíni gyűjtésen, levéltári kutatáson vagy a paraszti élet saját tapasztalatain nyugvó tanulmányokat várnak a közgyűjtemény munkatársai. A beadási határidő április vége.
A múzeum néprajzosai a kutatás számára témaköröket is ajánlanak. Így többek között szívesen látnának pályázatokat a népi vallásosságról, egy ma is létező szakrális esemény bemutatásáról vagy a világ végéről szóló jövendölésekről. A szervezők szerint különösen értékes és érdekes lehet a jövendöléseket a ma még meglévő szóbeli hagyományokra alapozva feldolgozni.

A világvégénél hétköznapibb témák is terítékre kerülhetnek természetesen, így a pályamunkák szólhatnak a különböző településképek változásairól, a paraszti életmód átalakulásáról, a kertgazdálkodás bemutatásról és a gyermekközösségek játékainak leírásáról.

A dolgozatok terjedelme nincs meghatározva. A pályázat nyílt, azon bárki részt vehet, aki néprajzi kutatással hivatásszerűen nem foglalkozik, szakképesítését nem ezen a területen szerezte vagy fogja szerezni. A beérkező pályamunkákat felnőtt és ifjúsági kategóriában bírálják el. A legérdekesebb tanulmányok szerzői pénzjutalomban részesülnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Repül a vakolat, ki tudja hol áll meg

Az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium oldalán hetekig figyelmeztetett a felirat: Vigyázz, a… Tovább olvasom