Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Jövőre székházunkban elkészül lapunk új nyomdája

A több mint másfél milliárd forintot érő új nyomdagép üzembe állításával nemcsak lapjaink megjelenése és technikai színvonala javul ugrásszerűen, de a beruházással a Délmagyarország Kiadó a régió meghatározó médiaközpontjává válik.
Az új sajtóház tavalyi birtokba vétele után lapunk történetében újabb fordulópontot jelent majd a 2008-as év: a több mint másfél milliárd forintot érő új nyomdagép üzembe állításával nemcsak lapjaink megjelenése és technikai színvonala javul ugrásszerűen, de a beruházással a Délmagyarország Kiadó a régió meghatározó médiaközpontjává válik. A brit Daily Mail cégcsoport képviseletében Vivian Baring, a Northcliffe International elnöke jelentette be a döntést és válaszolt kérdéseinkre.

– Tavaly lapunk székházának avatására érkezett Szegedre, a közelmúltban pedig a sajtóház új nyomdagépéről egyeztetett nálunk. Milyen benyomásokat szerzett eközben városunkról?
– A nyitóünnepségen annak idején a Szegedi Kortárs Balett produkciója nagyon megfogott, ez még inkább megerősítette véleményemet: gyönyörű, értékekben gazdag városnak tartom Szegedet. Néhány éve jártam itt először és mindig alig várom, hogy visszatérjek. Figyelemre méltó a térség gazdasági fejlődése, amelynek újabb lendületet adhat az autópálya léte.

– Hogy tetszik a sajtóház, amelyet 1,5 milliárd forintból hoztak létre? Megállná a helyét Angliában is?
– Olyannyira, hogy jelenleg médiacsoportunk legmodernebb sajtóháza a szegedi, Kelet-Európában, de az Egyesült Királyságban sincs párja. Reméljük, nemcsak az alkalmazottaknak nyújt örömet, hogy itt dolgozhatnak, hanem megfelel a 21. századi modern média minden kihívásának is!

– Mit gondol lapunkról?

– A Délmagyarország egyenletesen fejlődik azóta, hogy csoportunk tulajdonába került. Folyamatosan befektetünk a lapba és internetes oldalaiba, mivel célunk, hogy a lehető legteljesebb tájékoztatást biztosítsuk Szeged és környéke számára. Hosszú távra tervezünk tehát, én személy szerint pedig arra törekszem, hogy a menedzsmenttel együttműködve a legérdekesebb és leginvenciózusabb tartalmat szolgáltassuk, papíron és weben egyaránt.

– A május végén bejelentett új beruházás is ezekbe a tervekbe illeszkedik? Mit jelent lapunk számára az új nyomdagép?
– Ennek segítségével minden korábbinál színesebb és terjedelmesebb újságot lehet létrehozni: a kiadó számára összehasonlíthatatlanul nagyobb kapacitást biztosít. Képesek leszünk arra is, hogy más lapok számára vállaljunk bérnyomást. Az úgynevezett heat set technika révén – melynek lényege, hogy a gép még melegen szárítja az újságlapokra mázolt festéket – pedig képesek leszünk magazinokhoz hasonlatos, fényes, sima színes lapokat előállítani, a csoportból elsőként Magyarországon. Ez egy óriási beruházás, 2008 augusztusában zárul. A nyomdagépbe összesen 4 millió 256 ezer fontot, azaz mintegy 1,6 milliárd forintot invesztálunk, de a kinyomtatott újságok kiszállítását előkészítő expediáló berendezés további 600 ezer fontba, 226 millió forintba kerül majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elátkozott szegedi ingatlanok

Szegeden több olyan városi ingatlan is van, amit már évek óta nem sikerül az IKV-nak kiadni vagy… Tovább olvasom