Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Jövőre újítják fel a tarjáni Víztorony teret

Szeged - Május végére elkészül ugyan Tarján rekonstrukciója, a negyvenéves városrész két lepusztult területe azonban kimaradt belőle. A kispiac őszre, a Víztorony tér jövőre születhet újjá.
Nem érintette az egyéves, egymilliárd forint értékű Tarján-felújítási program a Víztorony teret. A lerobbant, szűkös buszvégállomás és a kiszolgálóépületek átépítésére hat éve megvannak már az elképzelések, mégsem történt még semmi. A Budapesti körút külső felén megújult közterekhez képest most még feltűnőbb a kontraszt.

Átmenetiből végleges

Átépíti az Olajbányász téri kispiac régi felvonulási épületét a Szegedi Vásár és Piac Kft., 50 millió forintot szavazott meg rá az önkormányzat. Pusztai Lajos igazgató elmondta: csirkés, zöldséges, virágos, lángos-palacsintás és butik költözik be. A vételi és bérleti díjak a Szent István térihez hasonlóak, a szándéknyilatkozatok már megvannak. Az elképzelések szerint májustól őszig tart az építkezés. Addig a büfé egy közeli épületben, a kinti árusok a parkolóban árulnak, a baromfis szünetel.

– A forgalmas decentrum korszerűsítésére idén pályázik a város a korábbi tervekkel – tájékozatott Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester. Ez a 175 millió forintos beruházás is a tömegközlekedési nagyprojekt része lesz. Rendezettek a tulajdonviszonyok, megvannak a közműkiváltásra vonatkozó tervek. Jövőre beköltözhetnek a Tisza Volán munkatársai az új utasforgalmi épületbe, mellette üzleteket alakítanak ki. Rendeződhet a barakkbüfé évek óta húzódó helyzete. Révész Mihály, a terület önkormányzati képviselője elmondta, a Tempó büfé a napokban kért újabb engedélyt a várostól, hogy a régi helyén várhassa ki a költözést.

Lesz parkoló, és növekszik a város második legtöbb járatát fogadó buszvégállomásának területe. Új, hogy a 10-es buszt felváltó troli is ide fut majd be. Vita tárgya még, hogy a két körúti bódé megmaradhat-e. A burekes és az alumíniumárudában működő kiskereskedő állítólag megtartaná a régi helyét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utazási börze a Mars téren

Szeged - A Majoros International Kft. szervezésében másodszor nyílik turisztikai seregszemle, ez… Tovább olvasom