Délmagyar logó

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Jubileumi falunapok Algyőn - Galéria

Bográcsok, grillsütők, forgók, ugrálóvár, koncertek. Minden, ami egy falunap kelléke, adott volt a jubileumi rendezvényen Algyőn, a Faluház melletti téren.
Igazán forró volt a hangulat dél körül az algyői falunapokon, ahol reggel óta 23 lelkes csapat már javában főzött. Egy fiatalokból álló társaság pincepörköltet készített bográcsban. A Wemsical Ifjúsági és Kulturális Egyesület tagjai pedig már tíz éve rendszeres résztvevői a rendezvények.

A Héjja család direkt erre a napra gyártott kereken guruló barbecue sütővel érkezett már reggel 6 órakor.

Mi voltunk az elsők, izgultunk kicsit, mert estére készült el a sütő, amit én magam terveztem. Fiam szakács, az ő utasításai alapján készítettük.

 – mesélte Héjja Sándor. Közben fia, Roland megforgatta a sütőben lévő finomságokat.
 
Jubileumi falunapok Algyőn. Fotó: Frank Yvette (Galéria)

Vaddisznó combot és bordát, csirkecombot, gombát és krumplit is sütünk. A vaddisznóhúst már hétfőn bepácoltuk.

– mesélte a fiatalember. Hozzátették, bár 25 éve laknak Algyőn ez az első falunapjuk. Így ők is jubiláltak csakúgy ahogy a rendezvény, melyet 25. alkalommal szerveztek meg.

Ez alkalomból egy játékot találtunk ki. A nyitónapon a székek alá elrejtettünk 25 nyert cédulát, a szerencsések Algyő borát kapták ajándékba.

– magyarázta Molnár Áron polgármester. A délelőtt a főzőverseny résztvevői mellett a gyerekeké volt, ugrálóvár, dinó show és gyerekzenekarok szórakoztatták őket.

Délután koncertek sora várja az érdeklődőket. Fellép a Helyben-D, melynek énekese a település polgármestere, aki elmesélte, tavaly debütáltak és a nagy sikerre való tekintettel idén újra színpadra állnak. Őket követik majd népszerű zenekarok, 18 órától a TNT, majd este 9-től az Intim Torna Illegál ad koncertet.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lengyel, magyar - két ellenálló

Akadtak katonák, akiknek a második világháború 1963-ig tartott - derül ki a szegedi Dóm Látogatóközpontban pénteken megnyílt kiállításból. Tovább olvasom