Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Jubileumi tanév kezdődött az egyetemen

A Szegedi Tudományegyetem jubileumi tanévnyitóján a szakállamtitkár kijelentette: túl sok a 72 felsőoktatási intézmény Magyarországon. A rektor a megszorítások veszélyeiről beszélt.
Lapunk munkatársa, Újszászi Ilona is átvehette Szabó Gábor rektortól az egyetem Sajtódíját. Fotó: Karnok Csaba
Nyolcvanöt éves a szegedi felsőoktatás, ezért jubileumi idén a tanév. A József Attila Tanulmányi és Információs Központban tartott tanévnyitón Manherz Károly, az Oktatási és Kulturális Minisztérium felsőoktatásért felelős szakállamtitkára kijelentette: a 72 felsőoktatási intézmény túl sok Magyarországnak. Idén 62 ezer hallgatót vettek fel államilag finanszírozott képzésre, jövőre 56 ezret fognak.

Szabó Gábor az „ország legjobb tudásvárosának vezetőjeként", egy világszínvonalú kutatóegyetem rektoraként köszöntötte a résztvevőket. Hangsúlyozta: a megfelelő minőségű munkához megfelelő feltételek kellenek. „Nem kitüntetett bánásmódot kérünk. Az ésszerű gazdálkodás szükségességére hívom fel a figyelmet" – fogalmazott. Szerinte vannak esetek, amikor nem az elvonás ténye, hanem a differenciálatlansága tűnik elgondolkodtatónak.

A főiskolai kar ma ünnepel

A Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Kar tanévnyitóját ma tartják a József Attila Tanulmányi és Információs Központban 11 órától. Az ünnepségen vas-, gyémánt-, és aranyokleveleket adnak át.

Botka László, Szeged polgármestere a 3789 elsőévesnek azt kívánta, hogy érezzék jól magukat a városban. A diákokat Telegdy Gergely, a hallgatói önkormányzat elnöke is üdvözölte.

Az ünnepségen a Szegedi Tudományegyetemért Mecénás-díjat vehetett át Piller Gábor, az Invitel Távközlési Szolgáltató Zrt. üzleti értékesítési igazgatója. A Szegedi Tudományegyetemért Sajtódíjjal lapunk főmunkatársát, Újszászi Ilonát, valamint Farkas Máriát, a városi televízió szerkesztőjét tüntették ki. Egyetemi Sportért-díjat kapott Boros Gyevi László testnevelő tanár és Kiss Gábor főiskolai docens.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfőtől járható a Bakay

Befejeződött a sínfelújítás a szegedi Kelemen utcán, a rakpartot viszont lezárták. Hétfőtől megint… Tovább olvasom