Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Júdásfákat ültettek a Bérkert utcában

Megkezdődött a régi fák kivágása és az újak telepítése Újszegeden, a Bérkert utcában. Ezen a területen 50 éve volt utoljára szervezett faültetés, azóta a forgalom többszörösére nőtt, és a közművesítés során eldarabolták a fák gyökereit – mondta Apró Juhász János önkormányzati képviselő.
Fotó: Schmidt Andrea
Mivel az utcában a lombos növények több mint fele kipusztult, nemrég elkészült a Bérkert utca fásítási terve, most pedig elültetik az első előnevelt, földlabdás júdásfákat. Érdekesség, hogy a lila virágú növényekből ez lesz az első fasor Szegeden.

Összesen 60 fát telepítenek. A régi fákat ma reggel 9 óra és dél között vágják ki. Ebben az időben lezárják az utcát a toronyház útcsatlakozásától a Közép fasorig. A Temesvári körút felől érkező járműveket a toronyház felé, illetve az ABC melletti szervizútra, a Déryné utcára, majd a Közép fasorra terelik. A Bérkert utcán a városközpont felé haladó járműveket a Közép fasor felé terelik. A 71-es autóbuszjárat a Temesvári körút, Jobb fasor, Közép fasor útvonalon közlekedik, s valamennyi megállót érinti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Műhibaperben nyert az egyetem

Jogerősen is pert nyert a Szegedi Tudományegyetem egy műhibaperben. A felperesek 10 millió forintot… Tovább olvasom