Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

''Juhászverseny'': főiskolások özönlötték el a belvárost

Egyforintosokat kéregettek a járókelőktől, villamost térítettek el és lakodalmas dalokból bemutatót tartottak tegnap délután a belváros utcáit és tereit birtokukba vevő szegedi főiskolások.
– Csak egy forintot adjon má', jóasszony! Ne sajnálja mán tőlem! – hangzott a könyörgés a Széchenyi téren. Tegnap délután önkéntes kéregetők lepték el a város főterét. A pénzgyűjtés nem öncélú volt, a legtöbb forintost összegyűjtő csapat egy lépéssel közelebb jutott a győzelemhez. A tizenegyedik alkalommal megrendezett „Legyél te a Csillagszemű Juhász" vetélkedő főiskolás résztvevői a vicces feladatokkal mosolyt csaltak a járókelők arcára.

Csillagszemű

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán a Juhász Gyula-napokat. A rendezvényen részt vevő csapatok között verseny folyik. A nyertes csapat juhásza, azaz kapitánya lesz a „Csillagszemű Juhász" titulus birtokosa, aki a következő évben királyként szerepelhet a JuGyu-napokon.

Az Aradi vértanúk terén spártai harcosnak öltözött főiskolások üdvözölték letérdepelve a villamosról lelépő utasokat. – Köszöntjük az SZKT kedves utasait! Reméljük jól utaztak, és legközelebb is bennünket választanak! – üvöltötték torkuk szakadtából. Majd halált megvető bátorsággal vetették magukat az érkező villamos elé. A vezető persze ijedten fékezett – néhány méterrel a megálló előtt.

A Dugonics téren a Szittya Pannónia csapata mulatós dalokat énekelt. A produkció megosztotta a környéken üldögélőket. A Kárász utcán élőláncot alkotott két bokor között néhány fekete pólós fiatal, miközben a „Bújj-bújj zöldág" című gyermekdalt énekelték. – Ne aggódjanak, nem a Greenpeace akciójáról van szó! Nyugodtan tessék csak átjönni közöttünk! Postás biciklivel tíz pontot ér – hívta fel a feladat bírájának figyelmét a csapatkapitány.

A járókelők közül senki sem úszta meg a vicces vetélkedőt. Aki tegnap délután végig akart menni a Kárász utcán, az – átbújt a zöldág alatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellentmondásos vallomások Kurai András perében

Várhatóan júniusban hirdetnek ítéletet a Pénzes Henrietta megölése miatt indított büntetőperben. A… Tovább olvasom