Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Juliska néni százéves

Népes családja körében ünnepelte századik születésnapját Kiss Józsefné Szakáll Julianna. A röszkei családi házban összegyűlt rokonság száz szál szegfűvel, míg a falu új polgármestere virággal, tortával és dallal köszöntötte Juliska nénit.
A százéves Juliska néni a születésnapra kapott tortával, virágokkal. Fotó: Schmidt Andrea
A röszkei családi ház udvarán sátrat állítottak tegnap, ide várták ünnepségre a családtagokat Kiss Józsefné Szakáll Julianna 100. születésnapján. Juliska néni 1906-ban született, két gyermeke közül már csak egy él. Van viszont 3 unokája, 6 dédunokája és 2 ükunokája. Közülük aki tehette, részt vett az ükmama köszöntésén. A családtagok egy óriási virágkosárral kívántak jó egészséget Juliska néninek, pontosan száz szál szegfűt tűztek a csokrétába.

Mint ahogyan ilyenkor illendő, a falu polgármestere, a vasárnap megválasztott Borbásné Márki Márta is felköszöntötte a százéves nénit. Munkatársaival együtt egy hatalmas tortát adott át az ünnepeltnek, amire négy marcipánrózsa és a gyertyák mellett felirat is került: „Sok szeretettel a település lakóitól". A polgármester dalra is fakadt, egy erdélyi nótával kívánt minden jót az ünnepeltnek.

Juliska néni unokája, a Szegeden élő Annus Lászlóné elmondta: mindig is Juliska néni volt a család összetartója. Nagyon szerette az unokákat, nagyon sokat törődött velük.

Juliska néni a férjével annak haláláig közösen gazdálkodott, a kertet szerette leginkább. Nyáron megrendült az egészsége, combnyaktörést szenvedett, de az egyik gyógytornász dédunoka talpra állította. A család apraja-nagyja amikor csak teheti, meglátogatja a százéves nénit, akinek a húga is szépkorú: Etelka néni kilencvenéves.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az érdekvédők nem tüntetnek

Nem vesznek részt a pénteki tüntetésen szervezett formában sem a gyógyszerészek, sem a diákok, sem a… Tovább olvasom