Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Július óta épül a Széchenyi téri buszmegálló

Szeged - Csapadékvíz-elvezetési gondok merültek fel, és az 1-es villamos vonalának átépítése miatt további csöveket kell lefektetni a Széchenyi téri buszmegállóba – ezért csúszik az átadása.
– December 13-ra vajon befejezik? Mert úgy készül, mint a Luca széke – panaszolta egy úr a szegedi Széchenyi téren. A Kerek Perec előtt júliusban, a Spar bolt előtt valamivel később túrták fel az aszfaltot a munkások a busz- és trolimegállók felújítása miatt. Nagy szükség volt az átépítésre, hiszen a burkolat rendszeresen felgyűrődött. A lezárás miatt azonban az autósok nehezebben férnek el a tér Kárász utca felőli oldalán, az utasok pedig kénytelenek a Tündérkonyha előtt kinevezett ideiglenes megállóban várakozni, ami sokkal keskenyebb, mint az eredeti, így gyakori a tumultus.

Legkésőbb őszre befejezik a munkálatokat – tudtuk meg Nagy Sándortól, városfejlesztési alpolgármestertől, aki elmondta, a Széchenyi téri megálló átadása több okból is csúszik: csapadékvíz-elvezetési gondok merültek fel, az 1-es villamos belvárosi szakaszának felújítása miatt további csöveket kell majd lefektetni. Mivel jövőre nem szeretnék újra felbontani a burkolatot, ezt is most végzik el. Menet közben pedig úgy döntöttek, hogy a járdát ugyanolyan klinkertéglával burkolják, mint amilyen a Kárász utcát fedi.

Még mindig tart a Széchenyi téri buszmegállók átépítése. Fotó: Frank Yvette
Még mindig tart a Széchenyi téri buszmegállók átépítése. Fotó: Frank Yvette

A kivitelező nincs elkésve a munkálatokkal, hiszen a szerződésben 2010 decemberét jelölték meg határidőnek. Eddig az időpontig európai uniós támogatásból 17 buszmegállót újítanak fel, 6 újat építenek – megszépülnek a Hont Ferenc utcai, a tarjáni decentrumok és a Kistérségi Többcélú Társulás által fenntartott helyközi járatok megállói is. A projektekre összesen 600 millió forintot költenek.

Látássérülteknek

A Budapesti körút egyik oldalán már végeztek, a másik oldalon most végzik a buszmegálló felújítását. Az uniós támogatásból többek között szőregi, tarjáni és újszegedi megállók kapnak majd új burkolatot, amelyben a látássérültek tájékozódását megkönnyítő speciális sávot is elhelyeznek majd.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. szegedivagyok 2009. szeptember 13. 18:46
  „Mi lenne,ha a városlakók nem az önkormányzat fikázásával lennének elfoglalva???
  Nem ártana egy kis tolerancia azok részéről,akik csak negatív véleményüknek adnak hangot a városban lévő felújításokról, beruházásokról.Az is baj ha csinálnak valamit, és az is ha semmit, mint pl. a Fidesz korábbi névy éve alatt.Mert akkor aztán egy kapavágás nem történt a városban!
  Én javaslom az elégedetlenkedő idiótáknak, hogy akkor költözzenek el Szegedről egy undorító, koszos, hajléktalanokkal teli városba.A véleményük alapján ott biztos jól fogják érezni magukat.”
 • 37. boya2 2009. szeptember 12. 09:04
  „Nagyon jó lenne már ha elkészülne!!!!!”
 • 36. barkzso 2009. szeptember 11. 19:36
  „A választások előtt készen lesz - ez tuti! igen-igen-igen :)))))))))))))))”
 • 35. flexsnake 2009. szeptember 11. 15:37
  „egy rahedli munkás tevékenykedett mégsem jutottak semmire... :D
  tipikus magyar munka :D”
 • 34. Pinaman 2009. szeptember 11. 12:19
  „Es a Makkomhazi busz es trolimegalokkal mi <moderálva> lesz? Azokat ki es mikor viditja man fel?”
 • 33. web 2009. szeptember 11. 11:13
  „és kit koronáznak meg? az útburkolást végzők vállalkozóját?”
 • 32. web 2009. szeptember 11. 11:13
  „és kit koronáznak meg? az útburkolást végzők vállalkozóját?”
 • 31. LukSzusz 2009. szeptember 10. 20:46
  „Vállalkozói recept önkormányzati munkákhoz:
  Végy magadhoz friss,kötegelt bankókat/Forint,Euró,USA Dollár stb./
  Keresd meg illetékes illetőt fenti szervnél,
  Egy meghitt munkavacsora kertében add át fenti bankókat,
  Cserébe tuti pályázati nyertes vagy.
  Menetközben beránthatod,haverjaidat is,módosíthatod piti indokokkal vállalási összegedet,határidőket,
  Ügyed sínen van.”
 • 30. geza 2009. szeptember 10. 12:53
  „# Nagy S. Úr kijelentette egy lakossági fórumon: A városvezetésnek a befektetők érdekeit kell képviselni...
  Dögöljek meg ha nem ezt mondta, ott voltam...”
 • 29. rozator 2009. szeptember 10. 12:44
  „Na majd jön a messiás jövőre, és minden szép és jó lesz!Állitólag a koronázás is szegeden lesz!”
 • 28. Yossarian 2009. szeptember 10. 11:55
  „2010 decemberéig?!?
  egy alig 100 méternyi járdarészt?!
  szédületes tempó! tehát még jövő nyáron is a lövészgödröket kell majd kerülgetni?
  megáll az ész. a negyvenhármas Tisza hídját is felépítik addigra. mi a bánat tart egy rövidke járda megépítésben ilyen hosszú ideig?
  ha ilyen ütemben építette volna Kheopsz a piramisát, még a mai napig se készült volna el vele.”
 • 27. wg62 2009. szeptember 10. 10:27
  „26. hozzászóláshoz: jót nevettem rajta.
  Egyébként a fenti cikk megerősíti: sokan mondják, hogy Szeged a "Balkán kapuja", hát ebből a "kapu" nem igaz.”
 • 26. frakk 2009. szeptember 10. 08:18
  „Nyugi Már, 2010 dec-ig kell a munkálatoknak elkészülnie. Nekem elmondták már előtte (tudjátok a választásokra) elkészül minden. Különben is titkos munkálatok folynak a buszmegállókban. Egy éjszaka amikor ti aludtatok, rengeteg munkás ment le az egyik raklapppal elfedett titkos lejárón a szegedi metró szakaszainak a megépítésére. Annyira titkos munkatársak, hogy felsem jönnek a föld alól, a kaját is csak ledobják nekik. Az önkormányzat titoktartási díjat fizet nekik a hallgatásért. A város több pontján is ezt csinálják, az állomások között egy nagyméretű csőgörény dolgozik. Csinálja az alagutat. Lesz itt nagy meglepetés a választásokra, hiszen addigra minden elkészül. Botka elvtárs széles megelégedett mosollyal fog benneteket kinevetni, ahol bejelenti--- egy új betontechnológiával valósították meg a buszmegállókat, "juniusi beton" a fantázia neve. Azóta kötött, de ellenben szétverhetetlen. Az a csúnya Fidesz miatt kellett ilyen betont alkalmazni, mert szét akarták verni. Ez 3 szor többe került 6 szor tovább kötött, de Ti értetek csináltam , kedves választópolgárok- és ünnepélyesen átvágja a Metró lejáró szalagot.”
 • 25. joy 2009. szeptember 10. 07:04
  „A Csillag tér-Búpest krt buszmegállükban mi a túrót kell lerakni, mert az is július óta épülget?”
 • 24. okz63 2009. szeptember 10. 06:58
  „#23-nak:
  Én úgy gondolom, hogy a parkoló kialakítására minden tisztességes városban az üzletet szokták kötelezni és ez nem a város dolga. Sok helyen addig nem is engedik megnyitni az üzletet, amíg nincs tisztességes ügyfél-parkolója kialakítva.”
 • 23. web 2009. szeptember 10. 00:03
  „Apróbb helyeken sem ártana betonozott területek kialakítását elvégezni. Pl. a Damjanich u. sarkán a tescó mögött a laptop szerviz előtt. A kuncsaftok nem tudnak, hol megállni autóval, TÖBB ÜZLET IS VAN OTT.Ekkora lakótelepen,mint ott a környéken, arra is kell gondolni, hogy néha kényelmesen lehessen igénybe venni néhány szolgáltatást. Ha a tervezők nem gondoltak efféle igényekre, akkor toleránsabbak lehetnének az emberek. Arra felé ugyanis nemcsak lakni, kell hanem élni is kell.-muszály........Egyébként azon a lakótelepen ha nem tévedek harmónia, a közlekedési morál nincs a helyzet magaslatán. A fekvőrendőrben látják az emberek a megoldást. Egy kerekesszékes nem is tudna közlekedni akadály nélkül! SEM JÁRDÁN SEM AZ ÚTTESTEN.”
 • 22. Zsoltee0716 2009. szeptember 09. 23:56
  „sr 2009.09.09. 14:07
  Ezek valóban a beton jó tulajdonságai, a rosszak: repedezhet> szétmálik utána!”
 • 21. Szögedi 2009. szeptember 09. 21:22
  „Kedves Picur904: jézusom... ez már télleg vicc... de minek a díszburkolat? nem jó az aszfalt? elég hülyén fog kinézni azon a kis szakaszon csicsa...

  MIért? Mert nem a tanyán vagyunk hanem elvileg egy szép belváros van kialakulóban. Milyen kis szakasz? Az egész Kárász ezzel a klinkertéglával van megcsinálva, nem kis szakasz. Az egész Széchenyi téren a cib banktól az Erste-ig a megállók felől ez lesz. Az vagy 200 méter vagy mennyi. Ahogy tudom, olvasom később a Széchenyi tér többi része is ilyen burkolattal lenne, kirakva fősétánnyal együtt. Én személy szerint azon reménykedtem végig hogy ugyolyan lesz mint a Kárászon. Sztem jól fog kinézni újabb szép dolog lesz a városban ott ami már nagyon rossz állapotban volt. Ennek csak örülhetünk. Az tényleg érthetetlen hogy ennyi ideig ilyen állapotban volt. Szabadtéri időszak meg minden alatt túl sok turistát nem győztünk meg a Fő terünkkel.”
 • 20. macs 2009. szeptember 09. 20:38
  „tarjani,

  "...egy férfi rúg-vág egy lányt a Lugas utcai zebránál. Így legyen az ember biztonságban"
  Tudod amikor egy férfi rúg-vág egy nőt (a feleségét) a szomszéd lakásban, akkor hogy legyen az ember biztonságban? egyszer próbáltun tenni valamit, meg is kaptuk a magunkét. Sajnos a feleség azt mondta neki ment az ajtónak.
  A biztonság nagyon relativ.”
 • 19. rozator 2009. szeptember 09. 18:07
  „Makkoshotyka! Nem kötözködni akarok , csak minden oldalról meg kell nézni a dolgokat!”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lili, a szingli anoalány

Egyelőre egyedül él a Szegedi Vadasparkban kialakított kifutójában Lili, az anoa, két héten belül azonban kiderül: Lipcséből vagy Olomucból érkezik a párja. Tovább olvasom